Τι στο καλό είναι αυτό; Μυστήριο αντικείμενο ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην πλησιάζουν

Ένας πελώριος κύλινδρος αγνώστου -μέχρι στιγμής- προελεύσεως ξεβράστηκε σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας και έχει προβληματίσει αρχές και κατοίκους

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αυστραλία καθώς ένας τεράστιος μεταλλικός κύλινδρος αγνώστου προελεύσεως ξεβράστηκε στα παράλια του Γκρίνχεντ, μιας παραλιακής κωμόπολης βόρεια του Περθ.

Το τεράστιο μεταλλικό αντικείμενο που αφήσει τους ντόπιους άφωνους βρέθηκε την Κυριακή, με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν την εμφάνιση του αλλόκοτου αντικειμένου στην αστυνομία.

Κλιμάκιο της αστυνομίας και του στρατού έσπευσε στο σημείο και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση “το αντικείμενο ερευνάται και αντιμετωπίζεται ως επικίνδυνο μέχρι να διαπιστωθεί η προέλευσή του”, ενώ προειδοποιεί τους κατοίκους να μην το πλησιάζουν και σε καμία περίπτωση να μην αποπειραθούν να το μετακινήσουν.

Η φαντασία σε τέτοιες περιπτώσεις καλπάζει και οι εικασίες για την προέλευση του αντικειμένου είναι πολλές, με άλλους να υποστηρίζουν πως πρόκειται για συντρίμμια της μοιραίας πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 εκτελώντας το δρομολόγιο Πεκίνο–Κουάλα Λουμπούρ και άλλους να εικάζουν πως είναι εξωγήινης ή ακόμα και εσωγήινης προέλευσης.

Η επικρατούσα μέχρι στιγμής θεωρία είναι πως πρόκειται για κομμάτι προωθητικής δεξαμενής καυσίμων κάποιου διαστημικού πυραύλου. Η δρ Άλις Γκόρμαν (Alice Gorman), ειδικός στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας, υποστήριξε πως το αντικείμενο πολύ πιθανόν προέρχεται από το τρίτο στάδιο του πυραύλου Polar Satellite Launch Vehicle της Ινδίας και αν κάτι τέτοιο ισχύει, ορθώς η αστυνομία έχει κάνει σύσταση στον κόσμο να μην πλησιάζει, καθώς ο κύλινδρος είναι πολύ πιθανό να περιέχει τοξικά υλικά.

Το Polar Satellite Launch Vehicle

Η απάντηση στη χωματερή.