Νορβηγία: O αρχηγός του αριστερού κόμματος Red Party παραιτήθηκε γιατί πιάστηκε να κλέβει πανάκριβα γυαλιά ηλίου [BINTEO]

Πρωτοφανή πράγματα

Νορβηγός κομμουνιστής συνελήφθη να απαλλοτριώνει πολυτελή γυαλιά ηλίου

Ο κατσαπλιαδισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ελληνόφωνων αριστερών κυρίες και κύριοι, καθώς ο ηγέτης του νορβηγικού αριστερού κόμματος Red Party (Κόκκινο Κόμμα) παραιτήθηκε την περασμένη Δευτέρα αφού “συνελήφθη” από κάμερα ασφαλείας καταστήματος να σουφρώνει ένα ζευγάρι πολυτελή γυαλιά ηλίου.

Πρόκειται για τον σύντροφο Μπτζιόρναν Μόξνες (Bjornar Moxnes) ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις 16 Ιουνίου στο αεροδρόμιο του Όλσο αποφάσισε να απαλλοτριώσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Hugo Boss, ναι της μάρκας που έντυνε τους ναζί, από το κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Παρότι αι κομμουνισταί είναι γνωστοί για το υψηλό τους IQ, ο συγκεκριμένος κατσαπλιάς δεν σκέφτηκε πως ίσως οι κινήσεις του να καταγράφονται από το καπιταλιστικό κύκλωμα ασφαλείας και γρήγορα τα σχετικά πλάνα της κλοπής έγιναν viral.

Σαν σωστός επαναστάτης της πλάκας, ο Μόξνες έσπευσε να επικαλεστεί ασθένεια και έλαβε αναρρωτική άδεια και απείχε από τα καθήκοντα του στην βουλή, στην οποία το πολύ σοβαρό και αξιόλογο κόμμα του κατέχει οκτώ έδρες. Έτσι, την περασμένη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του από την αναρρωτική άδεια, ο γενναίος κλέφτης ομολόγησε την κλοπή και παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Πολλοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τόσο ανόητο. Το έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν έχω επαρκή εξήγηση», έγραψε στο Facebook .

Αντικαταστάτρια του στην εκτελεστική επιτροπή του Κόκκινου Κόμματος ορίστηκε μια γυναίκα, η Μαρί Σνέβ Μαρτίνουσεν (Marie Sneve Martinussen). Το πρώτο πράγμα που έκανε η νέα γενική γραμματέας ήταν να καταδικάσει τόσο την κλοπή όσο και τους χειρισμούς του προκατόχου της μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Μιλώντας για τα συναισθήματα της.

«Είμαι θυμωμένη και απογοητευμένη με όλο αυτό, και το έχω πει στον Μπτζιόρναν με πολύ ευθύ τρόπο και με απλή γλώσσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ελαφροχέρης ελαφρόμυαλος Μόξνες, βρισκόταν στην ηγεσία των Κόκκινων τα τελευταία 11 χρόνια.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ