Βρετανία: Κλιματικοί τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Στόουνχεντζ [BINTEO]

Για καταστροφή κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι του μνημείου

Ακόμα ένα τελετουργικό καταστροφής από τους οικο-τρομοκράτες που αυτοπροσδιορίζονται “ακτιβιστές” της Just Stop Oil

Σε άλλη μια πράξη πολιτιστικού βανδαλισμού -ή και καταστροφής αν ισχύουν τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί- προέβησαν οι κακομαθημένοι ενήλικες οικοτρομοκράτες της Just Stop Oil, σε ένα νεολιθικό μεγαλιθικό, αυτή τη φορά μνημείο της ανθρωπότητας, το Στόουνχεντζ.

Συγκεκριμένα, δυο νομιστεράκια της οργάνωσης πλησίασαν το μνημείο και το ψέκασαν με μια πορτοκαλί πούδρα, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην συλλογική ανθρωπότητα και να επιστρέψει ενεργειακά στον πρώιμο μεσαίωνα. Οι υπεύθυνοι του μνημείου, έκαναν λόγο για ζημιές που προκλήθηκαν στο μνημείο.

Από την μεριά της η οικο-τρομοκρατική οργάνωση προσπάθησε να υποβαθμίσει την επίθεση των μελών της, παρότι σύμφωνα με την ίδια ήταν μια ακτιβιστική πράξη ισχυρού συμβολισμού (…), δηλώνοντας πως η πούδρα δεν είναι τίποτε άλλο από βαμμένο πορτοκαλί κορν φλάουρ που “θα φύγει με τη βροχή”.

Οι ειδικοί έσπευσαν να διευκρινίσουν, αλλά να ενημερώσουν παράλληλα τα αμόρφωτα κτήνη, πως το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, δεν είναι από απλά λιθάρια στημένα όρθια τα οποία μπορούμε να βάψουμε πορτοκαλί, αλλά ένα πολύπλοκο οικοσύστημα το οποίο εδώ και χιλιάδες χρόνια φιλοξενεί σπάνια είδη λειχήνων οι οποία συμβιώνουν με το μνημείο σε μια ευαίσθητη ισορροπία και η επαφή τους με τα χημικά της βαφής θα τους καταστρέψει επιφέροντας πιθανόν ανυπολόγιστες καταστροφές στο ίδιο το μνημείο πλήττοντας την στατικότητα του.

Τα δυο κλιματικά καλικατζάρια συνελήφθησαν, ενώ με δηλώσεις τους καταδίκασαν τις επιθέσεις τους τόσο ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ (Rishi Sunak) ο οποίος έκανε λόγο για “μια επαίσχυντη πράξη βανδαλισμού σε ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μνημεία του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου” αλλά και η τεράστια πλειοψηφία των σχολιαστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ