Disney: Σάλος με τον αντιπρόεδρο που παραδέχτηκε πως “δεν υπάρχει περίπτωση να προσλάβουμε λευκούς άντρες” [ΒΙΝΤΕΟ]

Συμβαίνει ακριβώς αυτό που υποψιαζόσουν

Η Disney έχει πρόβλημα με τους λευκούς άνδρες

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Χ, που πλέον είναι η μοναδική δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που η ελευθερία του λόγου προφυλάσσεται, με τις αποκαλύψεις του γνωστού δημοσιογράφου Τζέιμς Ο’Κιφ (James O’Keefe) σχετικά με τις πρακτικές λειτουργίας της Disney.

Ο Ο’Κιφ, συνεχίζοντας τη μεθοδολογία του Project Veritas από το νέο του δημοσιογραφικό μετερίζι, το O’Keefe Media Group, κατάφερε και απέσπασε την ομολογία σε κάμερα του αντιπροέδρου της Disney στο τμήμα της 20th Television Μάικλ Τζιορντάνο (Michael Giordano), στην οποία παραδέχεται πως η Disney έχει αυστηρά ρατσιστικά κριτήρια όταν πρόκειται για προσλάβει νέο προσωπικό και συγκεκριμένα αποφεύγει να προσλάβει λευκούς και κυρίως λευκούς άνδρες.

Το βίντεο καταγράφηκε από συνεργάτιδα του Ο’Κιφ εν αγνοία του Τζιορντάνο, ενώ εκείνος πίστευε πως βρισκόταν σε ένα ρομαντικό ραντεβού. Ο παράγοντας της Ντίσνεϊ μιλάει την γυναίκα για τις πρακτικές διαφορετικότητας/συμπερίληψης της εταιρίας. Το ενδιαφέρον είναι πως ο Τζιορντάνο δείχνει να συζητά το τι συμβαίνει εντός της εταιρίας, χωρίς να έχει σχετικά ερωτηθεί από την κοπέλα η οποία σε κανένα σημείο δεν ακούγεται -από τα αποσπάσματα που έχουμε δει τουλάχιστον- να εκμαιεύει απαντήσεις ή να χειραγωγεί τον Τζιορντάνο ο οποίος δείχνει πραγματικά να ανησυχεί τόσο για τις πρακτικές της εταιρίας όσο και για το προσωπικό του επαγγελματικό μέλλον σε αυτήν, λόγο του χρώματος του δέρματος του.

Στο βίντεο, ο Τζιορντάνο αναφέρει πολλάκις το πως βλέπει η Ντίσνεϊ το ενδεχόμενο να προσλάβει λευκούς, ιδιαίτερα λευκούς άνδρες. Γίνεται σαφές πως η εταιρεία αποφεύγει να προσλαμβάνει λευκούς αλλά και πως προσωπικά έχει μείνει πίσω επαγγελματικά, παρά τα χρόνια που έχει στην εταιρία επειδή, όπως του μεταφέρθηκε «δεν σκοπεύουν να δώσουν αυτή τη θέση σε κανέναν λευκό άνδρα».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά και ενδεικτικό της παρανοϊκής κατάστασης που επικρατεί εντός της εταιρίας που εκατομμύρια γονείς σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται την ψυχαγωγία των παιδιών τους, είναι ένα περιστατικό που αναφέρει ο Τζιορντάνο και στο οποίο ένας “κατά το ήμισυ μαύρος”, απορρίφθηκε από ένα συγκεκριμένο πόστο γιατί “το χρώμα του δέρματός του δεν ήταν αρκετά σκούρο” και αν και “ήταν μαύρος, δεν φαινόταν μαύρος”.

Στα πλάνα ο Τζιορντάνο αναφέρεται και στην “όχι και τόσο κρυφή γκαίει ατζέντα” σημειώνοντας πως “οι περισσότεροι από τους συγγραφείς και σεναριογράφους είναι ομοφυλόφιλοι” οι οποίοι γράφουν ιστορίες “αντιπροσωπευτικές των εμπειριών τρανς”, επειδή “μόνο οι γκαίει γνωρίζουν ακριβώς πώς νιώθουν οι τρανς”.

Τις αποκαλύψεις που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σχολίασε με τον δικό τρόπο και ο Ίλον Μασκ.

Μετά τις αποκαλύψεις, το προφίλ του Τζιορντάνο στο LinkedIn έχει εξαφανιστεί, ελπίζουμε να είναι καλά ο άνθρωπος.