Βόμβα: Eλεύθερος o Τζούλιαν Ασάνζ [BINTEO]

Μετά από 1901 ημέρες φυλάκισης

Αποχώρησε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας ο ιδρυτής των Wikileaks

Μια είδηση-βόμβα έρχεται να κάνει το 2024 ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange), είναι πλέον ελεύθερος.

Μετά την εξέταση της έφεσης του από βρετανικό δικαστήριο ο Ασάνζ έμεινε ελεύθερος και αποχώρησε χτες από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κρατούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια και αποχώρησε από τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το WikiLeaks.

Το μόνο που απέμεινε τώρα για τον 52χρονο δημοσιογράφο είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία που έχει συνάψει με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και να ομολογήσει την ενοχή του για “συνωμοσία με με σκοπό την παράνομη απόκτηση και διάδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών εθνικής άμυνας”. Μετά την ομολογία του αναμένεται η ποινή του να συμψηφιστεί με τον χρόνο κράτησης του στην Βρετανία, οπότε θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Ασάνζ θεωρείται ένας σύγχρονος ήρωας της ελευθερίας καθώς με τις αποκαλύψεις των Wikileaks μας έδωσε μια ιδέα για το πω δρουν οι ισχυροί.

Μετά την απολογία και την καταδίκη του, ο Ασάνζ αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, Αυστραλία. Η ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης στο νησί Σαϊπάν στις Μαριάνες.

Η απάντηση στη χωματερή.