Νetflix: Στα ύψη οι ακυρώσεις συνδρομών μετά την ανοικτή υποστήριξη του προέδρου του στην Κάμαλα

Δώρισε 7εκ. δολάρια στην προεκλογική της εκστρατεία

Μια απρόσμενη αύξηση στις ακυρώσεις συνδρομών παρατηρεί το Netflix, λίγο μετά την ανακοίνωση του συνιδρυτή και προέδρου του, Ριντ Χέιστινγκς (Reed Hastings), με την οποία διατράνωνε την υποστήριξη του στην Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris), ανακοίνωση την οποία ακολούθησε χρηματική δωρεά 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσοστό των ακυρώσεων των συνδρομών από χρήστες εντός των ΗΠΑ, σχεδόν τριπλασιάστηκε λίγο μετά την ανακοίνωση του Χέιστινγκς, ενώ το Netflix δείχνει να έχει ιδιαίτερη δυσκολία να ανακάμψει σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.

Οι συνδρομητές στις ΗΠΑ ακύρωσαν την συνδρομή τους στο Netflix με υψηλότερο ποσοστό τον Ιούλιο (2,8%) ποσοστό ρεκόρ από τον Φεβρουάριο. Αν και ο Χέιστινγκς δεν είχε κρύψει ποτέ τις ιδεολογικές του προτιμήσεις και όντας σταθερά δωρητής των Δημοκρατικών, αποφάσισε να ανακοινώσει την υποστήριξη του στην Χάρις με μια ανάρτηση στο X στις 23 Ιουλίου, ενώ μια μέρα αργότερα, σε μια συνέντευξη του στο The Information δήλωσε ότι δώρισε 7 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την προεκλογική καμπάνια της Χάρις.

Εννοείται πως η είδηση κυκλοφόρησε και ακαριαία εκατοντάδες φίλοι και ψηφοφόροι του Χρυσαφένιου Αυτοκράτορα άρχισαν να προτρέπουν τον κόσμο να μποϊκοτάρει την πλατφόρμα ακυρώνοντας τις συνδρομές του. Οι πρώτες φωτογραφικές αποδείξεις του μποϊκοτάζ δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους, ακυρώσεις που κορυφώθηκαν τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δωρεάς, καθώς την 26η Ιουλίου καταγράφηκε ρεκόρ ακυρώσεων για όλο το 2024.

Αυτή ήταν η δεύτερη μαζική έξοδος συνδρομητών του Netflix που έχει καταγραφεί, με πρώτη και μεγαλύτερη εκείνη του 2020 όταν οικογενειάρχες από όλο τον κόσμο αντέδρασαν στην προσθήκη εντός της πλατφόρμας της γαλλικής ταινίας Cuties, την οποία κατηγόρησαν για εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών.