Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον κάνει μη-υποχρεωτικά τα Αρχαία Ελληνικά για τις Κλασικές Σπουδές

Για να χτυπήσει τον "συστημικό ρατσισμό"

Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αφαίρεσε τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά από τη λίστα υποχρεωτικών μαθημάτων για τους σπουδαστές των Κλασικών Σπουδών γιατί αυτό θα ήθελε ο Τζορτζ Φλόϊντ, υποθέτουμε

Νέο σόφτγουερ για τα εγχώρια NPCs της ελληνικής ΥouΤube και Ιnsta σκηνής φαίνεται πως μας έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton University) αποφάσισε να κάνει μη-υποχρεωτικά τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά για τους σπουδαστές του Τμήματος των Κλασικών του Σπουδών με την δικαιολογία πως οι γλώσσες αυτές διαιωνίζουν τον συστημικό ρατσισμό.

Η νέα εποχή του λίθου που φαίνεται να ανατέλλει για την ανθρωπότητα ξεκίνησε κάποια στιγμή στα μέσα του Απριλίου όταν στο νέο πρόγραμμα σπουδών του, το 12ο καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου έκανε -στα μουγκά- αυτό που εδώ και χρόνια ζητούσε ο Νταν-Ελ Παντίλα Περάλτα (Dan-el Padilla Peralta) ένας εκ των καθηγητών του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, αφαίρεσε δηλαδή τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά από τη λίστα των υποχρεωτικών μαθημάτων για τις Κλασικές Σπουδές.

Ο καθηγητής Περάλτα δεν έχει κρύψει κατα το παρελθόν την επιθυμία του να καταργηθούν οι κλασικές σπουδές και την ανάγκη να απαξιωθούν πλήρως οι αξίες και ιδεώδη που εκφράζουν οι πολιτισμοί της αρχαίας Αθήνας και Ρώμης.

O καθηγητής Περάλτα (δεξιά)

Σε κείμενο του στην Καθημερινή, ο Μιχάλης Μόσχος λέει αναφορικά με τον καθηγητή:

Ο ίδιος εκφράζει την ανενδοίαστη αποστροφή του για την καταπιεστική κυριαρχία παραδοσιακών προτύπων, δομών και προσωπικοτήτων της λευκής φυλής και απερίφραστα καταδικάζει τη δουλεία, την κοινωνική απαξίωση και τη σωματική βία που υπέστη η μαύρη φυλή.

Κατά την άποψή του, οι χρυσοί αιώνες της ελληνορωμαϊκής ιστορίας καθοδηγούν και δικαιολογούν τις αποικιοκρατικές επιδιώξεις της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας αλλά και των ΗΠΑ μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Κατά τον Padilla Peralta, η σύγχρονη δημοκρατική Δύση μόνο κακά παραδείγματα μπορεί να αντλήσει από την κλασική αρχαιότητα.

Στην σχετική του ανακοίνωση, το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου διευκρινίζει πως οι αλλαγές αυτές συζητούνταν εδώ και καιρό, αρκετά πριν ο Πρόεδρος Κρίστοφερ Εϊσγκρούμπερ (Christopher Eisgruber) κάνει λόγο για τον συστημικό ρατσισμό εντός του Πανεπιστημίου αλλά έγιναν πρώτη προτεραιότητα μετά τον θάνατο του Τζόρτζ Φλοϊντ.

«Θεωρούμε πως το να έχουμε νέες προοπτικές στο πεδίο, θα κάνει το πεδίο καλύτερο», δήλωσε χωρίς να βγάλει κανένα απολύτως νόημα ο Τζος Μπίλινγκς (Josh Billings), διευθυντής του τμήματος πρωτοετών των Κλασικών Σπουδών, και συνέχισε «…το να έχουμε ανθρώπους που έρχονται χωρίς να έχουν καμία επαφή με τα Ελληνικά και τα Λατινικά θα δημιουργήσει μια ζωηρότερη κοινότητα διανοουμένων».

Η Διεύθυνση του Πανεπιστημίου, αντιλαμβανόμενη πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών χωρίς να προκαλέσει μειδιάματα, επέλεξε από το επίσημο site της να πεi μερικές λυπητερές ιστορίες, που παραδόξως συνοδεύονται από μια ρήση του Λευκού Άνδρα Αριστοτέλη ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

«Το Τμήμα μας στεγάζεται στο κτίριο που έχει το όνομα του Μόζες Τέιλορ Πάιν (Moses Taylor Pyne), του ευεργέτη του Πανεπιστημίου του οποίου η οικογενειακή περιουσία αντλήθηκε από σκλάβους σε φυτείες καπνού στην Κούβα. Με την ίδια περιουσία αγοράστηκαν οι Ρωμαϊκοί πάπυροι που πλέον ανήκουν στο Τμήμα και είναι αυτή τη στιγμή στον τρίτο όροφο της βιβλιοθήκης στην οποία υπάρχει άγαλμα του Τζον Γουίδερσπουν, του έκτου Προέδρου του Πανεπιστημίου ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης σκλάβων. Το άγαλμα τον αναπαριστά να ακουμπά σε μια στοίβα βιβλίων. Σε ένα εξ αυτών αναγράφεται το όνομα “Κικέρων”…

…Οι δράσεις που αναλάβαμε είναι προκειμένου να προωθήσουμε την ισότητα και την αποδεκτικότητα, αλλά δεν είναι αρκετές για να προστατεύσουμε τα μέλη της κοινότητας μας από τις διακρίσεις και τα αποτελέσματα του συστημικού ρατσισμού -ειδικά του αντι-Μαύρου ρατσισμού. Γι’αυτό, κλείνοντας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις προσπάθειες που επιχειρούν να πετύχουν ισότητα στο έθνος και σε όλο τον κόσμο.

Καταδικάζουμε και αρνούμαστε με τον πιο δυνατό τρόπο τον ρατσισμό που έκανε το Τμήμα μας αφιλόξενο σε Μαύρους και μη-Μαύρους εγχρώμους σπουδαστές και επιβεβαιώνουμε πως Black Lives Matter»

12ο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο

Ε, εννοείται πως είναι θέμα χρόνου οι γνωστές περσόνες του ινφλουένσινγκ της χώρας μας να εγκαταστήσουν το νέο αφήγημα στο λειτουργικό τους και να ξεράσουν σειρά ολιγόλεπτων βίντεο στα οποία θα καταδεικνύουν τον συστημικό ρατσισμό στην Ιλιάδα. Ή όχι, μιας και μπήκε το καλοκαίρι και έχουν προτεραιότητα τα βυζοσέλφις με μαγιό και καρπούζι. Ίδωμεν.