Ο πρώτος νίντζα με PhD μόλις αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας.

Δυο χρόνια εντατικών σπουδών και έντονης σωματικής άσκησης χρειάστηκε ο 45χρονος Γκενίτσι Μιτσουχάσι, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Μίε, στην κεντρική Ιαπωνία που κάποτε φημιζόταν για τους νίντζα της προκειμένου να ολοκληρώσει το Μάστερ του.
Ο κ.Μιτσουχάσι, εκτός από πολύωρη μελέτη επάνω σε ιστορικά έγγραφα αλλά και την ιαπωνική κουλτούρα, έπρεπε να μάθει να ζει πρακτικά σαν νίντζα.
«Έχω διαβάσει πως οι νίντζα τα πρωινά δούλευαν στα χωράφια και το απόγευμα έκαναν προπόνηση στις πολεμικές τέχνες» δήλωσε ο Μάστερ Μιτσουχάσι, που συνδύασε την φροντίδα των λαχανικών του στον κήπο του, την σωματική άσκηση στο γυμναστήριο του και τις σπουδές του στην τάξη.

«Με αυτό το συνδυασμό, θεώρησα πως θα μπορούσα να μάθω για τους πραγματικούς νίντζα!».
Οι μαυροφορεμένοι πολεμιστές-δολοφόνοι, είναι περίφημοι για την μυστικότητα και τις ακροβατικές τους ικανότητες. Ο Μιτσουχάσι, παράλληλα με τις σπουδές του, έμαθε Κουνγκ Φού και την ιαπωνική πολεμική τέχνη Σορίντζι Κέμπο και πλέον θα μοιράζει το χρόνο του διδάσκοντας κι άλλους τα μυστικά της τέχνης των νίντζα στη δική του σχολή αλλά και σαν ξενοδόχος στο μικρό ξενοδοχείο που διατηρεί στην πόλη.

Το πανεπιστήμιο της Μίελ, λειτουργεί από το 2017 και είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο με αποκλειστικό αντικείμενο τους νίντζα και βρίσκεται 350χλμ βορειοδυτικά του Τόκιο.
Ο καθηγητής Ιαπωνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο, και υπεύθυνος των σπουδων νίντζα, Γιούτζι Γιαμάντα, έμεινε κατάπληκτος από την αφοσίωση του Μάστερ Γκενίτσι Μιτσουχάσι.
«Εμείς παρέχουμε ιστορικές σπουδές και μαθήματα επάνω στις ικανότητες των νίντζα. Ειλικρινά δεν περίμενα κάποιος να αφοσιωθεί σε αυτό σε τέτοιο βαθμό, να ζει σαν πραγματικός νίντζα» δήλωσε ο κ.καθηγητής και συνέχισε «περί τους τρεις μαθητές δηλώνουν συμμετοχή ετησίως, άρα υπάρχει κάποια ζήτηση. Δεχόμαστε και πολλές αιτήσεις από το εξωτερικό, αλλά έχω να πω ένα πράγμα: Εδώ μαθαίνουμε τους μαθητές για τους νίντζα, δεν τους κάνουμε νίντζα.»