Ενθουσιασμένοι οι άνθρωποι που προσποιούνται τα orcs, τα ogre, τα elves και τους νάνους στον ελεύθερο χρόνο τους στο ενδεχόμενο να μην ανήκουν σε διαφορετικές ‘ράτσες’.
Αφού τα αποθέματα φασιστών και ρατσισμού στον πραγματικό κόσμο, δεν είναι, όπως φαίνεται αρκετά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς, οι λαμπεροί υπερασπιστές της αλληλεγγύης και της ανεχτικότητας αναγκαστικά καταφεύγουν στους φανταστικούς κόσμους για να προμηθευτούν τις απαραίτητες ποσότητες φασισμού προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των virtue signaling junkies.
Στην επερχόμενη νέα έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού ρόλων Dungeons & Dragons, οι παίκτες που εδώ και δεκαετίες μπορούν να φτιάξουν έναν χαρακτήρα διαλέγοντας μια απο τις κυριολεκτικά εκατοντάδες διαθέσιμες διαφορετικές ράτσες που κατοικούν στους φανταστικούς κόσμου του παιχνιδιού, θα δουν μια αλλαγή. Απο τα βιβλία, τους κανονισμούς και την ορολογία του παιχνιδιού απαλείφεται η λέξη “Race” (Ράτσα) που μέχρι και σήμερα αναγράφεται κυριολεκτικά ακόμα και στο κουτί του παιχνιδιού.
Σε πρόσφατο Tweet του, ο κύριος σχεδιαστής των κανονισμών του νέου παιχνιδιού Τζέρεμι Κροφορντ έδωσε κάποιες πληροφορίες για το επερχόμενο παιχνίδι. Εκεί, κάποιος απο τους φίλους του παιχνιδιού, παρατήρησε -περιχαρής- πως δεν υπάρχει κάποια αναφορά στη λέξη ‘ράτσα’ και τον ρώτησε εαν πρόκειται η λέξη να αντικατασταθεί με μια ακριβέστερη λέξη, όπως η λέξη “Species” (Είδος).
Απαντώντας του με μια ενημερωτική διάθεση και το ύφος αυτό που έχει κάνει τους δικαιωματιστές παγκοσμίως τόσο συμπαθείς, ο κ.Κρόφορντ του είπε:
Fun fact: the word “species” has been in use since at least the 14th century, which is in a time period D&D often emulates.
— Jeremy Crawford (@JeremyECrawford) June 23, 2020
«Ενδιαφέρουσα πληροφορία: η λέξη ‘species’ χρησιμοποιείται απο τον 14ο αιώνα, μια χρονική περίοδο που τα παιχνίδια μας συχνά προσομοιάζουν»
Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Η λέξη ‘Race’ χρησιμοποιείται απο το 1580 ενώ η λέξη ‘Species’ εμφανίστηκε το 1859.
Ή συζήτηση δεν άργησε να πάρει φωτιά με κάποιους να υποστηρίζουν τη λέξη ‘είδος’ και άλλους να την θεωρούν ‘πολύ επιστημονική’ για ένα φανταστικό παιχνίδι σαν το D&D. Άλλοι πάλι προτείνουν τις λέξεις ancestry, creature, kin, folk και αν και υπάρχουν και κάποιοι που το θεωρούν άλλη μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι, από όσους συμμετέχουν στην κουβέντα τουλάχιστον, υποδέχονται άλλη μια απαγορευμένη λέξη στη ζωή τους με ενθουσιασμό.