Ψύχραιμη λεσβία συγγραφέας: «Εξαφανίστε τους άνδρες»

"Το να είσαι λεσβία είναι πάρτι και δεν θα μας το χαλάσουν"

Μια απολύτως σοβαρή και καθόλου μισανθρωπική πρόταση έχει η Γαλλίδα συγγραφέας και ανοικτά ομοφυλόφιλη Alice Coffin (Αλίς Κοφέν) για όλες τις σύγχρονες γυναίκες: «Σβήστε τους άνδρες από το μυαλό, από τις εικόνες, από τη ζωή σας».

Η 42χρονη δημοσιογράφος, οικολόγος, ΛΟΑΚ±ΡΦΑΑ+67²ᴝᴥ ακτιβίστρια και δημοτική σύμβουλος της πόλης του Παρισιού Alice Coffin εξέδωσε το πρώτο της συγγραφικό πόνημα με τίτλο “Lesbian Genius” (Λεσβιακή ιδιοφυία).

Στις 240 σελίδες του βιβλίου της η Alice εξιστορείται πως στην παιδική της ηλικία φανταζόταν πως ήταν αγοράκι, όμως πλέον έχει καταλάβει πως το να είναι μια γυναίκα λεσβία, είναι ένα πολύ μεγαλύτερο “κατόρθωμα”.

Στη συνέχεια η συγγραφέας που αυτοπροσδιορίζεται σαν ενήλικας, παραδέχεται πως εν γνώσει της γενικεύει και τσουβαλοποιεί τους άντρες, κάτι που ίσως ενοχλεί τον ανδρικό πληθυσμό, αλλά αυτό πλέον, στο σημείο που είμαστε (στον “ανοικτό γενικευμένο και συνεχόμενο πόλεμο εναντίον των γυναικών”, προφανώς) δεν την απασχολεί καθόλου.

Η εντυπωσιακά απλή και χρηστική συμβουλή που δίνει η εμφανώς ευτυχισμένη από τη ζωή της και σαφώς κατάλληλη να δίνει συμβουλές, Alice στις αναγνώστριες της είναι «Σβήστε τους άνδρες από το μυαλό, από τις εικόνες, από τη ζωή σας» προτρέποντας τες να σταματήσουν να διαβάζουν βιβλία που έχουν γραφτεί/παραχθεί/τυπωθεί από άνδρες, να σταματήσουν να ακούν μουσική φτιαγμένη από άνδρες και να σταματήσουν να παρακολουθούν ταινίες και σειρές με πρωταγωνιστές και παραγωγούς άνδρες.

Ποιος έφτιαξε τα γυαλιά σου, Άλις;

Μάλιστα, η μετριοπαθής οικολόγος διαβεβαιώνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο να γίνει αφού τόσο η ίδια όσο και η σύντροφος της απέχουν από οποιαδήποτε αντρική παραγωγή μιας και “ο μοναδικός τρόπος για τις γυναίκες να χειραφετηθούν πραγματικά είναι να εξαφανίσουν την ανδρική παρουσία από τις ζωές τους όσο πιο ολοκληρωτικά γίνεται”.

Ποιος έφτιαξε το τηλέφωνο σου, Άλις;

Δυστυχώς η συγγραφέας δεν κάνει λόγο για άλλες “ανδρικές” συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό όπως τον ηλεκτρισμό, την ατμομηχανή, την ντιζελομηχανή, το τηλέφωνο, το ίντερνετ, τον εμβολιασμό, τα αυτοκίνητα, το αεροπλάνο, την πενικιλίνη η ακόμα και για τα ίδια τα εκτυπωτικά μηχανήματα που τυπώνουν τα βιβλία της και πως μπορούν να παρακαμφθούν αλλά είμαστε σίγουροι πως μιας και τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας έχουν πέσει όπως φαίνεται πάνω από το πρόβλημα, η λύση είναι απλά θέμα χρόνου.

Ποιος έφτιαξε το ποδήλατο σου, Άλις;

Αν και οι κριτικές στα λεσβιακά forum είναι από θετικές έως διθυραμβικές για το βιβλίο της Alice, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας για την πνευματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοια διαδικτυακά καταγώγια, δεν λείπουν και οι φεμινίστριες εκείνες που θεωρούν τις ιδέες της…ανησυχητικές.

Η Άγκνες Πουαριέ

Η συγγραφέας, δημοσιογράφος, φεμινίστρια αλλά όχι λεσβία και όχι τόσο άσχημη Agnès Poirier (Άγκνες Πουαριέ) σχολίασε πως αν η “ιέρεια” του φεμινισμού και κρυφο-κούγκαρ Σιμόν ντε Μποβουάρ διάβαζε το βιβλίο της Alice, θα το έβρισκε “γελοίο”.

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ (δεξιά)

Λίγο περισσότερο αυστηρή με το παραλήρημα της Alice ήταν η ομορφότερη Marlène Schiappa (Μαρλέν Σαπά), πρώην Υπουργός Ισότητας της Γαλλίας η οποία κατηγόρησε την συγγραφέα πως υποστηρίζει “ένα νέο απαρτχάϊντ” κατά των ανδρών.

Η Μαρλέν Σαπά

Τις αντιδράσεις των γυναικών αλλά και των μετριοπαθών φεμινιστριών στο βιβλίο της Alice, προσπάθησε να αντικρούσει η φεμινίστρια και επίσης ανοικτά λεσβία συγγραφέας Clémentine Gallot (Κλεμεντίν Γκαλό) ή οποία είπε πως η Alice απλά προτείνει κάτι, δεν πιέζει κανέναν να κάνει ό,τι κάνει εκείνη.