Όπως ίσως γνωρίζετε, ακόμη και η πολύπαθη Αϊτή παίζει τον δικό της ρόλο στην προεκλογική μάχη των ΗΠΑ, καθώς η φράση του Χρυσαφένιου Αυτοκράτορα στο πρόσφατο debate με την Κάμαλα Χάρις με την οποία υποστήριξε πως κάποιοι Αϊτιανοί λαθρομετανάστες “τρώνε τις γάτες”, έγινε viral.
Are they eating the dogs , eating the cats eating the pets of the Poles that live there ?
— Merlo Serge (@grivemer) September 19, 2024
In Springfieldwxcz ? pic.twitter.com/yZ4gJf5nqU
Ο πρόεδρος της Αϊτής Έντγκαρντ Λεμπλάνκ Φιλς (Edgard Leblanc Fils) θεώρησε πως η χώρα του στοχοποιείται αδίκως και προσπάθησε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για ρατσισμό και να ζητήσει βοήθεια για την επίτευξη ειρήνης στην χώρα του.
Ο Φιλς υποστήριξε ότι η Αϊτή είχε βοηθήσει άλλα έθνη «να πετάξουν τον ζυγό της βάρβαρης αποικιοκρατίας» και «δεν αναζητούσε φιλανθρωπία, αλλά δικαιοσύνη, σεβασμό». Σε αυτή την ομολογουμένως δραματική στιγμή, ο πρόεδρος της Αϊτής θέλησε να πιεί λίγο νερό, όμως για κακή του τύχη, και ίσως από το άγχος, αντί να βάλει νερό από την κανάτα που υπήρχε δίπλα του στο ποτήρι του και να πιεί, άρπαξε ολόκληρη την κανάτα και την έφερε στο πρόσωπο του προσφέροντας ένα αξέχαστο και ατυχές θέαμα.
Για την ιστορία, ο Φιλς έχει δίκιο, καθώς το μικρό κράτος του δυτικού Ατλαντικού ήταν το πρώτο που όχι μόνο απέστειλε βοήθεια στους Έλληνες με την κήρυξη της Επανάστασης, αλλά ήταν και η πρώτη χώρα που την αναγνώρισε, την ίδια στιγμή που “μεγάλες” ευρωπαϊκές δυνάμεις καταδίκαζαν την Ελληνική Επανάσταση.
- Δήλωση σοκ της Αστυνομίας του Βερολίνου: “Η πόλη δεν είναι ασφαλής για Εβραίους και ομοφυλόφιλους”
- O Ραφαήλ Καλυβιώτης μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές
- Η Ρωσία μόλις έριξε στην Google πρόστιμο αξίας 2,500000000000000000000000000000000000 δολαρίων
Η Αϊτή απέστειλε 45 τόνους καφέ με σκοπό να πουληθούν προκειμένου να αγοραστούν όπλα και πολεμοφόδια για τον Αγώνα, αλλά και 100 Αϊτινούς εθελοντές που δυστυχώς δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στην Ελλάδα καθώς υπέκυψαν στις κακουχίες του μεγάλου ταξιδιού από την άκρη του Ατλαντικού στα νερά της Μεσογείου.