Πιλότοι καταγράφουν τύπο με τζετπακ να πετάει δίπλα τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Καταγράφεται πρώτη φορά σε βίντεο

Μετά από πολλές αναφορές θεάσεων τύπου να πετάει με τζετπακ στον χώρο πέριξ του αεροδρομίου του Λος Άντζελες, πιλότοι τον καταγράφουν για πρώτη φορά σε βίντεο

Ένα συμβατικό μοντέλο Τζετπακ

Από την Κυριακή 30 Αυγούστου, όπου και έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Πύργο Ελέγχουν του Διεθνούς Αερολιμένα του Λος Άντζελες (LAX) από πιλότους εμπορικών πτήσεων για τη θέαση ενός “ανθρώπου που πετάει με Tζετπακ”, οι θεάσεις του αγνώστου ιπτάμενου και τζέντλεμαν έχουν πληθήνει.

Η πρώτη αναφορά στις 30 Αυγούστου

Τόσο οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου όσο και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αλλά και το FBI έχουν ξεκινήσει έρευνα στο θέμα μιας και έστω και η αναφορά ύπαρξης ενός …αγνώστου ταυτότητας ιπταμένου …ιδιώτου στον εναέριο χώρο πέριξ ενός από τα πιο επιβαρυμένα σε κίνηση αεροδρόμια του κόσμου, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Αν και οι περιγραφές των πιλότων ήταν πολύ σαφείς και αξιόπιστες, ήρθε να προστεθεί σε αυτές και ένα βίντεο που κατέγραψαν οι εκπαιδευτές της σχολής αεροπόρων Sling Pilot Academy κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή Πάλος Βέρδες [Palos Verdes].

Σύμφωνα με την περιγραφή του πιλότου που έκανε την καταγραφή, ο τύπος με το Τζετπακ φαίνεται να πετούσε σε ύψος 3000 ποδιών και τους προσπέρασε χωρίς να απαντήσει σε κανέναν από τους χαιρετισμούς που απέστειλαν στα δημόσια κανάλια στον ασύρματο.

Αν και οι εταιρίες που ασχολούνται με την κατασκευή Τζετπακ αρχίζουν και πληθαίνουν και -συμπωματικά- έχουν τα εργαστήρια τους στο Λος Άντζελες, ένα τέτοιου είδους Τζετπακ ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Τα μοντέλα που έχουμε κατά καιρούς δει αν και θεωρητικά θα μπορούσαν να φτάσουν το ύψος των 3000 ποδιών (και αρκετά περισσότερα) ακόμα για λόγους ασφαλείας δεν το έχουν κάνει. Επίσης η διάρκεια πτήσης τους περιορίζεται σε μερικά μόνο λεπτά ενώ εδώ προφανώς μιλάμε για πτήση πολύ περισσότερης διάρκειας και επίσης λείπουν και υποστηρικτικά εξαρτήματα που συναντάμε στα συμβατικά μοντέλα αλλά και μονάδες υποστήριξης στο έδαφος. Μοναδική εξαίρεση είναι το μοντέλο που χρησιμοποιεί ο Yves Rossi, που όμως έχει ένα διαφορετικό και χαρακτηριστικό σχεδιασμό.

Η πιθανότερη εκδοχή που εξετάζουν αυτή τη στιγμή οι ειδικοί είναι να πρόκειται για μια ‘φάρσα’. Να έχει δηλαδή δέσει κάποιος ένα ‘σκιάχτρο’ επάνω σε ένα drone του εμπορίου και να βγάζει γούστα έτσι.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ