Μάρτιος IV

Το κλείσιμο των αγορών την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου

1. Ευρωπαϊκή Ένωση 📉 Limit Down

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας που βιώνουμε, ομοσπονδίες, ενώσεις και συνεταιρισμοί, ανάλογοι του βεληνεκούς της Ε.Ε., θα έπρεπε με την δράση και αντανακλαστικά τους να αποδεικνύουν την χρησιμότητα τους αλλά και το γεγονός πως δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες τις Ε.Ε ζήτησαν την έκδοση ενός κοινού ευρω-ομολόγου (corona bond) ώστε να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες όλες λόγω της πανδημίας. Η Ε.Ε. αντί μπροστά σε αυτήν τη χρυσή ευκαιρία να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, αποφάσισε να κάνει το χατίρι στην Γερμανία (η οποία δανείζεται με πιο ευνοϊκά προνόμια από τους εταίρους της) απορρίπτοντας σε πρώτη φάση το αίτημα των υπόλοιπων χωρών. Τρε μπιαν που λένε και οι Γάλλοι.


2. Ελληνική κυβέρνηση  και Σωτήρης Τσιόδρας 📈 Limit Up

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε ο συγκεκριμένος κύριος να γεμίζει την καθημερινότητα μας στις 6.30 το απόγευμα, αποτελεί ένα μόνιμο limit up, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνηση που φαίνεται να
επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο, δείχνοντας πως πρέπει να εμπιστευτούμε και σε άλλους τομείς τους τεχνοκράτες. Κάτι με το πράο ύφος, κάτι με την οικειότητα που μας βγάζει -γιατί παραδεχτείτε το όλοι είχαμε έναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο που να μοιάζει με τον Τσιόδρα- ο εν λόγω επιστήμονας έχει καταφέρει να κερδίσει τον μέσο Έλληνα. Και τον κέρδισε με την ειλικρίνεια του και την αμεσότητα που χρησιμοποιεί για να τον ενημερώσει.


3. Μ.Μ.Ε. 📉 Limit Down

Για άλλη μια φορά τα πολυαγαπημένα μας Μ.Μ.Ε απέδειξαν ότι υπάρχουν για να μας παραπληροφορούν, να μας τρομάζουν και κυρίως για να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Αντί να αρκεστούν σε μια σωστή πληροφόρηση για την πανδημία, προτίμησαν να αναλώσουν τον «πολύτιμο τηλεοπτικό  χρόνο» τους στο αν η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης κόλλησαν κοροναϊό ή κορωναϊό και άλλα παρόμοια. Από την άλλη θάφτηκαν σημαντικές ειδήσεις, όπως οι μετακινήσεις των μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και η είσοδος της Βαρντάρσκα στο ΝΑΤΟ, που κατά  τύχη αποτελούν φλέγοντα ζητήματα εθνικής σημασίας. Κυριολεκτικά θα περιμένουμε να κάνει καμιά εκπομπή ο Χίος μπας και μάθουμε τίποτα.


4. Ανδρέας Σάμαρης 📈 Limit Up

Κάποιες φορές δευτερεύοντα πράματα όπως το ποδόσφαιρο μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή σου. Λαμπρό παράδειγμα της παραπάνω πρότασης είναι η ιστορία της Ισαμπέλ Γκόμες η οποία είναι φίλαθλος της Μπενφίκα, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Ανδρέας Σάμαρης. Η Ισαμπέλ είχε πέσει σε κώμα ύστερα από εγκεφαλικό επειδόδιο που είχε. Ευτυχώς, όμως, κατάφερε να το ξεπεράσει και μόλις συνήλθε η πρώτη λέξη που είπε ήταν «Σάμαρης». Φαίνεται πως ο Έλληνας άσσος ήταν αυτός που της έδινε δύναμη ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Φαντάσου να είσαι οπαδός της Παναθηναϊκάρας και να έπεσες σε κώμα κάπου το 2008, θα ξυπνούσες μετά από 5-6 χρόνια με αγανάκτηση βρίζοντας τον Λουκά Βύντρα.


5. TIK TOK 📉 Limit Down

Αναμφίβολα ο μεγαλύτερος κερδισμένος του εγκλεισμού, που μας προκάλεσε η πανδημία είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TIK TOK. Αν έχεις facebook, Instagram ή κάποιο άλλο μέσο για να σε παρακολουθεί το FBI, θα έχεις δει κάποιον από τους φίλους σου να ποστάρει video στο οποίο ακούγεται η φωνή της Ντένη Μαρκορά από τους 2 ξένους και τον φίλος σου να φαίνεται να ανοιγοκλείνει το στόμα του σαν μαριονέτα, λέγοντας και καλά τα λόγια της πρωταγωνίστριας. Αυτό λοιπόν είναι το TIK TOK, μετά απορούμε αν μας ψεκάζουν.


6. Συνωμοσιολόγοι 📈 Limit Up

Για να τα λέμε και όλα, ο τελευταίος μήνας που ζούμε, αποτελεί ένας οργασμός για τους συνωμοσιολόγους που τέτοια κατάσταση δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο υγρά τους όνειρα. Αρχικά πεθαίνει ο Κόμπε, έπειτα ξεκινάει το πανηγύρι στον Έβρο με τους Τούρκους και τέλος σκάει και η πανδημία. Γύρος σε πίτα από όλα και με έξτρα κρεμμυδάκι για τους μερακλήδες. Για να μην μακρηγορώ, σηκωθείτε όλοι από καρέκλες ντιβάνια, μπαμπού που έλεγε και ο συμπαθέστατος Δημοσθένης Λιακόπουλος.


7. Ελληναράς άνω των 50 📉 Limit Down

Επειδή πιάσαμε και τους συνωμοσιολόγους πριν, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στους τύπους (κυριώς άνω των 50 ετών) που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του 13033, λέγοντας πως είναι κόλπο για να μας «φακελώσουν». Και άντε βρε χρυσέ μου να το δεχτώ, πως είναι ένας τρόπος του συστήματος για να έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας και έχεις δίκιο που δεν την χρησιμοποιείς, αλλά τα 2 προφίλ facebook, 1 instagram, 1 twitter κλπ που έχεις φτιάξει, αυτά δεν είναι ένας τρόπος φακελώματος; Ίσως πιο αποτελεσματικός κιόλας. Αααα ξέχασα εκείνο δεν μας το επέβαλαν, το κάναμε οικειοθελώς. Και στο κάτω κάτω πως αλλιώς θα βγάλεις και την αντιδραστικότητα σου;

Η απάντηση στη χωματερή.

Τώρα

Μιλάς εσύ

Περισσότερα