Μεγάλη μπουκιά φάε, κύριε Υπουργέ…

...μεγάλη κουβέντα μη λες

Σημείωση: Το παρόν δε συντάσσεται από ιατρό ή βιολόγο ή κάποιον με παρεμφερή ιδιότητα & ειδικότητα. Όσοι στραβώσατε με το βίντεο του Πετράκου, ενημερωθείτε από κάπου αλλού.

Σερφάροντας το διαδίκτυο, ανέγνωσα μία δήλωση του Υπ. Υγείας Βασίλειου Κικίλια στο Twitter την οποία σας μεταφέρω αυτολεξεί.

Και μέσα από τον σύνδεσμο:

Όταν το είδα απόρησα, όχι μόνο με τη μπαρουφολογία, αλλά και από τις ευθύνες τέτοιας δηλώσεως, αλλά μετά θυμήθηκα τη Βουλευτική Ασυλία και το Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, και μου πέρασε η απορία.

Κατ’ αρχάς δεν μιλάμε για ένα εμβόλιο, αλλά για τουλάχιστον δύο από διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικά πειράματα (μη υπολογίζοντας το Ρωσικό).

Πάμε λοιπόν να δούμε τι βρήκα σε λίγο χρόνο αναζήτησης στο διαδίκτυο:

Εμβόλιο Pfizer:

Από κυβερνητική σελίδα της Μεγάλης Βρετανίας:

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες σχετικά με την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Δεν συνίσταται κατά την κύηση, η κύηση θα πρέπει να αποφευχθεί για τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό, είναι άγνωστο αν μεταδίδεται μέσω του μητρικού γάλακτος, δεν ενδείκνυται για τις μητέρες που θηλάζουν, και είναι άγνωστες οι επιπτώσεις του στη γονιμότητα.

Όλα αυτά χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε παρενέργειες όπως λεμφαδενοπάθεια, πονοκέφαλοι, πόνοι σε αρθρώσεις, μυαλγία, κόπωση, πυρετός, ναυτία…

Εμβόλιο Moderna:

Από την ίδια την εταιρία:

Οι ίδιοι ομολογούν ότι το εμβόλιό τους δεν είναι εγκεκριμένο, δηλαδή δεν έχει καθοριστεί ακόμα αν είναι ασφαλές, και θεωρώ πως είναι αναμενόμενο να έχει κι αυτό παρόμοιες επιφυλάξεις ως προς τη χορήγηση στις περιπτώσεις τα οποία ήδη αναφέραμε.

Μία παράγραφο απάντηση και στη μπαρουφολογία:

Τα εμβόλια δε θα μας δώσουν πίσω ούτε την εργασία, ούτε την κοινωνικότητα, ούτε τη ζωή. Αυτά μας τα στέρησε η κυβέρνηση και θα τα δώσει πίσω όποτε θελήσει. Μπορεί να γίνει πριν τα εμβόλια, μπορεί να είναι κατόπιν του εμβολιασμού των ευπαθών, μπορεί να είναι κατόπιν του εμβολιασμού του 50% ή του 60% ή του όσο-θέλει-% του πληθυσμού της χώρας.

Και μια φωνή από την Ελλάδα, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο, τον Δημήτρη Κούβελα, καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της ανάκλησης.

Συνεπώς, από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι ο πολίτης δε θα πρέπει να λάβει κανέναν πολιτικό υπόψιν του, παρά μόνο τις συμβουλές του γιατρού του. Γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και δεν τσουβαλιάζονται όλα. Κι εσύ υπουργέ Βασίλη Κικίλια, όπως λέει ο σοφός λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.

Περισσότερα απο

Τηλέμαχος Μπόσιος (Βραχνής Γεώργιος)

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ