Αλλά, φευ! Το παράλογο επιβάλλεται τόσο ύπουλα και η κυριαρχία του στον κόσμο είναι τόσο δυνατή, που η λογική τελικά πεθαίνει χωρίς να την αναζητήσει κανείς. Και τη θέση της παίρνει ένα συναίσθημα που τα βάζει με τα γεγονότα.
Το συναίσθημα λοιπόν αυτό, φοριέται στα μέτρα του καθένα. Τον ενδυναμώνει. Και η ενδυνάμωση αυτή είναι – δυστυχώς – αρκετή για να μπορέσει να εξουδετερώσει το οποιοδήποτε γεγονός που συνετελέσθη για να είναι ο καθένας τους στη θέση που βρίσκεται.
Βγήκε η Έλενα η Παπαρίζου σε έναν “πολύχρωμο” ραδιοφωνικό σταθμό. Από αυτούς που σε προσλαμβάνουν μόνο αν έλκεσαι από το ίδιο φύλο.
[Μη χαίρεστε που είναι μόνο ένας. Απλά άνοιξε το δρόμο για να υποδεχτούμε κι άλλους όσο περνάνε τα χρόνια. Πάντα στο όνομα της κάθε είδους “ορατότητας”].
Στη συνέντευξή της, η συμπαθέστατη κατά τα άλλα Έλενα, προσπαθώντας να γίνει πιο αρεστή στο κοινό που την άκουγε εκείνη την ώρα, και προφανώς για να πουλήσει το καινούργιο της τραγούδι, είπε σε γενικές γραμμές ότι τα παιδιά γεννιούνται άφυλα και ότι μέχρι τα 13 (δεκατρία) της χρόνια είχε αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά της.
Μόλις το ακούσαμε, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας όλη η ατσαλοσύνη που έχουν μέσα τους οι κάθε λογής boomers. Οι θείοι που θέλουν να κάτσουν με τη νεολαία.
Ήρθαν στο μυαλό μας όλες εκείνες οι στιγμές που σε όλα τα γυναικολογικά γραφεία ανά τον κόσμο, οι γιατροί που κάνουν υπέρηχους δεν τους κάνουν για να πληροφορήσουν το ζευγάρι τί φύλο είναι το μωρό τους, αλλά για να περάσει η ώρα. Και στα μαιευτήρια της υφηλίου οι γιατροί που ξεγεννάνε τις γυναίκες, τους λένε τί φύλο είναι το μωρό τους κοιτάζοντάς το ανάμεσα στα πόδια του, επειδή δεν έχουν τί άλλο να κάνουν…
Πώς λοιπόν γεννιούνται άφυλα τα μωρά;
Γιατί μας το έκανες αυτό, μπομπόνα μας;
Και αν ανακάλυψες τη σεξουαλικότητά σου στα 13 (δεκατρία, το γράφουμε και ολογράφως για να το συνειδητοποιήσουμε), αυτό σημαίνει δύο πράγματα :
Πρώτον, ή ότι μέχρι τα 13 ήσουν κλεισμένη σε μια γυάλα και δε σε ενδιέφερε καθόλου να παίξεις το γιατρό με κάποιο αγοράκι ή κοριτσάκι (δεν κρίνουμε)…
… ή δεύτερον, η ομοφυλόφιλη φίλη σου στη Σουηδία που είχε αρραβωνιαστεί με τη σύντροφό της από τα 17, προσπαθούσε σιγά – σιγά και ύπουλα να σε μυήσει στις “χαρές” του λεσβιακού έρωτα από τότε που ήσουν ανήλικη (άρα και πιο εύπλαστη) , αλλά το ισχυρό πρότυπο του γάμου ανάμεσα στο μπαμπά και τη μαμά σου, δε σου άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.
Μετά βέβαια την κατακραυγή του κόσμου σε αυτό το λεκτικό ατόπημα, ήρθε και η συγγνώμη…
“Δεν έκανα καλή μετάφραση από τα Σουηδικά”, είπε η καλλίπυγος και καλλίφωνος Έλενα…
[Καταλάβατε; Όποτε δεν τους συμφέρει είναι από τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, κι όποτε τους συμφέρει, είναι Έλληνες (βλ. πρώτη θέση στην Eurovision το 2005).].
Χαρά μου γλυκιά, δεν έκανες λάθος μετάφραση. Είπες αυτό ακριβώς που έχεις στο μυαλουδάκι σου. Αλλιώς θα τόνιζες ότι μιλάς για το κοινωνικό φύλο και κατ’επέκταση, για την ταυτότητα του φύλου.
Επειδή όμως το κοινωνικό φύλο και η ταυτότητα του φύλου είναι κατασκευάσματα ταραγμένων μυαλών…
… κι επειδή ούτε κι εσύ, αλλά ούτε και το κοινό σου πιστεύετε στα παραπάνω, παρά μόνο τα “φοράτε” για να δείξετε προοδευτικοί στους άλλους εν έτει 2023, είπες απλά αυτό που σκέφτεστε όλοι: Να μην έχουν φύλο τα μωρά, για να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στον ψυχισμό τους και εν τέλει να πλάσετε τον χαρακτήρα τους όπως σας βολεύει. Να φτιάξετε το “όλ@” από την αρχή. Χωρίς το βαρίδι του κοινωνικού κονφορμισμού.
Ό, τι και να κάνετε όμως, πάντα θα βρίσκετε μπροστά σας τη Βιολογία. Την Επιστήμη. Που άλλοτε την ασπάζεστε, και άλλοτε σας σπάει τα νεύρα. Πάντα, η γυναικεία μήτρα θα φέρνει τα παιδιά στον κόσμο. Όπως αλλιώς και να τη βαφτίσετε. Μέσα σε όποιο αντρικό σώμα κι αν τη βάλετε. Αν μπορέσετε ποτέ…
Και μπροστά στην Επιστήμη και τα γεγονότα της, θα σκύβετε πάντα το κεφάλι.
Γιατί τα γεγονότα πάντα θα σας παρασύρουν, και τα αισθήματά σας θα μένουν πάντα πίσω. Να κυριεύουν μόνο εσάς, που θα προσπαθείτε πάντα να τα μεταδώσετε σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται να τα νιώσουν και να τα κατανοήσουν, απλά για να αισθάνεστε ότι είστε η κυρίαρχη πλειοψηφία.
Ευτυχώς που κάποιοι μεγαλώσαμε και δεν ανήκουμε στο κοινό της Έλενας.
Το συναίσθημα που κυριαρχεί της λογικής δε μας εκφράζει.
Το κακό όμως είναι ότι θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια μας σ’ έναν κόσμο που οι ανακρίβειες θα είναι η καθημερινότητά μας. Και η λογική θα μας έχει χαιρετίσει προ πολλού.
Άλλωστε, όπως λέει και η έταιρη ιέρεια της Ελληνικής showbiz αστειευόμενη, ο Γιώργος Καπουτζίδης, “πού το ξέρεις εσύ ότι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα; Ήσουν πίσω από καμιά φραουλιά και έβλεπες; ”
- Την Kamala την προσέχει κανείς;
- Εσείς πόση Ματούλα φάγατε στη μάπα σήμερα;
- Παπάρα σε χωριάτικη σαλάτα
Επειδή αυτές οι ερωτήσεις άπτονται της Θεολογίας και για να μη βρίσω Θεούς και δαίμονες, θα κλείσω αυτό το κείμενο με μία ερώτηση που θα έκανε κάποιος με καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα, μια και σε αυτούς απευθύνεται αυτή η “χιουμοριστική” ερώτηση:
“Έλα ντε… Ήμουν;”
Αλλά καλύτερα απ’ όλους, θα τα εξηγήσει αυτά η Δευτέρα Παρουσία.