‘πιστήμονας προτείνει στους ηλικιωμένους Ιάπωνες να αυτοκτονήσουν μαζικά

Για να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα

Μια αμφιλεγόμενη λύση στο πρόβλημα (;) των πολλών γιαγιάδων έδωσε καθηγηταράς του Yale

O καθηγητής που έχει λύσεις

Ο λόγος για τον επίκουρο καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Yale Γιουσούκε Ναρίτα (Yusuke Narita) του οποίου οι εξωφρενικές δηλώσεις αν και είχαν γίνει στο παρελθόν, πρόσφατα επανήλθαν στην επικαιρότητα μέσα από ένα άρθρο των New York Times.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο… προβοκατόρικο ερώτημα του πως μπορεί να ελαφρυνθεί το βαρύ αποτύπωμα των ατόμων τρίτης ηλικίας που διαρκώς αυξάνονται στην ιαπωνική κοινωνία, πρότεινε την “μαζική τελετουργική αυτοκτονία” τους.

«Νιώθω πως η μοναδική λύση είναι πολύ ξεκάθαρη», είχε δηλώσει στα τέλη του 2021, και συμπλήρωσε: «…στην τελική, δεν είναι η μαζική αυτοκτονία και το μαζικό “σεπούκου” των ηλικιωμένων;»

Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να διευκρινίσει, ο ‘πιστήμονας έφερε σαν παράδειγμα μια την σουηδική ταινία τρόμου “Midsommar”, στην οποία σουηδική αίρεση έστελνε τα γηραιότερα μέλη της να αυτοκτονήσουν πηδώντας από έναν γκρεμό.

«Το αν αυτό είναι καλό ή όχι, είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί», συμπλήρωσε ο προφεσόρος και συμπλήρωσε: «Οπότε, αν νομίζετε ότι αυτό είναι καλό, τότε πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να δημιουργήσετε μια κοινωνία όπως αυτή». Ο καθηγητής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα της ευθανασίας λέγοντας πως «το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική στο μέλλον θα συζητηθεί».

Μετά το άρθρο των New York Times και τον αναμενόμενο σάλο που προέκυψε από μια κοινωνία που -ευτυχώς- ακόμα αντιστέκεται στα αυτοκαταστροφικά της ένστικτα, ο καθηγηταράς έγινε αποδέκτης πολλών επικριτικών σχολίων.

«Όταν τα είπα αυτά ανησυχούσα κυρίως για το φαινόμενο στην Ιαπωνία, όπου οι ίδιοι μεγιστάνες συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο της πολιτικής, των βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας/δημοσιογραφίας για πολλά χρόνια», απάντησε ενώ για τις μαζικές αυτοκτονίες, ισχυρίστηκε πως ήταν «μια ‘αφηρημένη’”’ μεταφορά».

«Θα έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τον λεγόμενων μου και πως θα μεταφραστούν. Πλέον, σταμάτησα να χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις», πρόσθεσε. Ελπίζουμε σε 30 χρόνια να αναζητηθεί ο καθηγητής και να ξαναμοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουμε τους παππούδες μας.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ