Η ιστορία του επιβάτη πτήσης που έβγαλε selfie με τον… αεροπειρατή

Τέρας ψυχραιμίας

Η Τρίτη 29 Μαρτίου του 2016 ήταν μια μέρα που έμελλε να σημαδέψει την ζωή των επιβατών της πτήσης MS181 της EgyptAir, καθώς ανάμεσα τους βρισκόταν και ένας… αεροπειρατής.

Στο αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο, επέβαιναν 64 άτομα (56 επιβάτες, επτά μέλη του πληρώματος και ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας της EgyptAir). Κατά την διάρκεια της πτήσης, ένας από τους επιβάτες, ο Σεΐφ Ελντίν Μουστάφα (Seif Eldin Mustafa) σηκώθηκε από την θέση του υποστηρίζοντας πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά ανάγκασε τον πιλότο να αλλάξει πορεία για το αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

Μετά την προσγείωση ο Μουστάφα απελευθέρωσε 52 από τους 55 υπολοίπους επιβάτες ενώ στον αεροπλάνο παρέμειναν 4 μέλη του προσωπικού και 3 επιβάτες σαν όμηροι, ανάμεσα τους ο Βρετανός Μπεν Ίνς (Ben Innes).

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Μουστάφα ισχυρίστηκε πως είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, ενώ έκανε αεροπειρατεία για να πείσει την εν διαστάσει σύζυγο του που κατοικούσε στην Κύπρο, να του μιλήσει.

Παρά την αγωνία αλλά και τον τρόμο εκείνων των βασανιστικών ωρών, ο Ινς πλησίασε τον αεροπειρατή και τον ρώτησε αν θα ήθελε να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία. Ο Μουστάφα, αν και αρχικά ξαφνιάστηκε, στην συνέχεια δέχτηκε να ποζάρει μαζί του, και το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω.

Μετά το αρχικό “σπάσιμο του πάγου”, σέλφι με τον αεροπειρατή έβγαλε και μια αεροσυνοδός. Το κλίμα πλέον είχε αλλάξει αρκετά, οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν και ο Μουστάφα αφού απελευθέρωσε και τους υπολοίπους ομήρους, στην συνέχεια παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές, ενώ τα εκρηκτικά αποδείχτηκαν τελικά ψεύτικά.

Όταν ο Ινς ερωτήθηκε για το τι τον ώθησε να ζητήσει να φωτογραφηθεί με τον Μουστάφα, εκείνος είπε πως το έκανε για να παραμείνουν τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι αισιόδοξοι και ψύχραιμοι. “Αν η βόμβα ήταν αληθινή, δεν είχαμε να χάσουμε και τίποτα”, πρόσθεσε.

Για την ιστορία, ο Μουστάφα ζήτησε άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία το οποίο απορρίφθηκε και στην συνέχεια εκδόθηκε στην Αίγυπτο όπου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ