Μετά από 15 χρόνια μελέτης παρουσιάστηκε στο κοινό μια υπέρ-ρεαλιστική αναπαράσταση του πώς έμοιαζε στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο
Ένα υπερ-ρεαλιστικό, ογκομετρικό έργο τέχνης του σώματος του Χριστού, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται στη Ιερδά Σινδόνη του Τορίνο, εκτίθεται σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς Καθολικούς ναούς της Ισπανίας, στον Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα, από τις 13 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για την αφιερωματική έκθεση για την Ιερά Σινδόνη με τίτλο “Ο Άνθρωπος Μυστήριο” στην οποία κυρίως έκθεμα είναι μια υπερ-ρεαλιστική αναπαράσταση του πως μπορεί να έμοιαζε το σώμα που είχε καλυφθεί από την Σινδόνη και όπως κάποιου υποστηρίζουν, ήταν ο Ιησούς Χριστός.
Το τελικό έργο είναι αποτέλεσμα 15ετούς μελέτης, ανάλυσης και εργασίας επάνω στα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα που προσέφερε η Σινδόνη, και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκθέσεως Αλβάρο Μπλάνκο (Alvaro Blanco) οι καλλιτέχνες που το επιμελήθηκαν “προσπάθησαν να φτιάξουν μια όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη μορφή προκειμένου να αναπαραστήσουν το πρόσωπο που έχει αποτυπωθεί στην Σινδόνη”.
«Έχουμε μπροστά μας ένα έργο φτιαγμένο με την πλέον υπερ-ρεαλιστική τεχνική και στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι λεπτομέρειες που εμφανίζονται στη Σινδόνη», είπε ο κύριος Μπλάνκο στον ιστότοπο Vatican News, και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως η εικόνα του Ιησού είναι η εικόνα με τις περισσότερες αναπαραστάσεις σε όλη την ιστορία».
Η κατασκευή του έργου βασίστηκε σε μελέτες 3D σαρώσεων, μετρήσεων και αναλύσεων, στα αποτελέσματα διαφόρων και διαφορετικών ιστορικών μελετών στην Σινδόνη, ιατροδικαστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις και πλήθος ανθρωπολογικών μετρήσεων και δεδομένων.
«Μου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Επίσκοπος του Ναού Χοσέ Λουίς Ρετάνα (José Luis Retana), και συμπλήρωσε:
«Το σώμα του ανθρώπου στην Ιερά Σινδόνη μπορεί να αντιπροσωπεύει την αγάπη του Θεού που ενσαρκωμένη στον Ιησού Χριστό μαρτύρησε και πέθανε ως κακοποιός, θυσιαζόμενος για την σωτηρία μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη στον κόσμο. Το μυστήριο έγινε σάρκα, αλλά έγινε για να πεθάνει για εμάς και μετά να αναστηθεί. Θεωρώ πως ότι η έκθεση αυτή μπορεί να ενισχύσει την πίστη όσων πιστεύουν και να διεγείρει την πίστη όσων δεν πιστεύουν».