Ποιος να το περίμενε πως η κατανάλωση σόγιας θα έκανε τους αρσενικούς Μακάκες το αντίστοιχο του “κωμικού της ελληνικής σταντ-απ σκηνής” του κόσμου των Κερκοπιθηκιδών
Μετά την επιτυχία Ιαπώνων να κάνουν αρσενικά ψάρια “100% θηλυκά” με φασόλια σόγιας, μια έρευνα για την αλλαγή της συμπεριφοράς συγκεκριμένων θηλαστικών μετά από μακροχρόνια κατανάλωση σόγιας ίσως εξηγεί κάποια πράγματα.
Η έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, έγινε το 2004 και καταδεικνύει πως υπάρχει άμεσος συσχετισμός μεταξύ της κατανάλωσης προϊόντων που έχουν ως βάση το σογιέλαιο με την αύξηση των εντάσεων σε μια κοινωνία. Το γεγονός πως οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν όχι μόνο τις κοινωνίες αλλά και τον ίδιο τον ρου της ιστορίας, δεν είναι καινούριο, όμως το ότι πολλά από τα προβλήματα τα οποία εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα και βασανίζουν τις ανθρώπινες κοινωνίες οφείλονται σε μια και μόνο ουσία είναι αποκαλυπτικό των επιπτώσεων που μπορούν να έχουν οι τάσεις, στην εξέλιξη του ανθρώπου, είναι αντικείμενο μελέτης.
Η συγκεκριμένη λοιπόν μελέτη εξέτασε τις αλλαγές στην συμπεριφορά 44 αρσενικών Κερκοπίθηκων Μακάκων, χωρισμένων σε εννέα κοινωνικά σύνολα μετά την κατανάλωση προϊόντων σόγιας σε διάστημα 15 μηνών και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό ‘Hormones and Behaviour’. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, η μακροχρόνια κατανάλωση σόγιας έκανε τους Μακάκες περισσότερο επιθετικούς και μοναχικούς σε σχέση με τους Μακάκες που είχαν μια διατροφή απαλλαγμένη από σόγια.
«Στις μαϊμούδες που τρέφονταν με υψηλότερες ποσότητες ισοφλαβονών, η συχνότητα εμφάνισης επιθετικής συμπεριφοράς αυξήθηκε κατά 67% ενώ τα επίπεδα υποτακτικής (submissive) συμπεριφοράς αυξήθηκαν κατά 203%. Παράλληλα, ο χρόνος που περνούσαν αυτές οι μαϊμούδες βρισκόμενες σε φυσική επαφή με τις υπόλοιπες μειώθηκε κατά 68% ενώ ο χρόνος που περνούσαν πλησίον άλλων μαϊμούδων μειώθηκε κατά 50%. Ο χρόνος που επέλεγαν να περάσουν μόνες τους αυξήθηκε κατά 30%.»
Σε εξίσου ανησυχητικά αποτελέσματα κατέληξε και η μελέτη του 2020 που έδειξε πως η κατανάλωση ελαίου σόγιας προκάλεσε σημαντικές γενετικές δυσλειτουργίες σε ποντίκια προκαλώντας μεγάλη αύξηση βάρους και νευρολογικά προβλήματα.
Το εντυπωσιακό είναι πως τα προβλήματα αυτά εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα (την τελευταία 25ετία) στην ανθρώπινη κοινωνία ενώ οι Ασιατικοί λαοί χρησιμοποιούν την σόγια εδώ και αιώνες στην διατροφή τους. Πάνω σε αυτό οι επιστήμονες θεωρούν πως η διαφορά έγκειται πως στο παρελθόν οι Ασιάτες χρησιμοποιούσαν ελάχιστες ποσότητες σόγιας και μόνο μετά από ζύμωση ενώ πλέον στην σύγχρονη διατροφή η σόγια βρίσκεται με τη μια ή την άλλη μορφή σε μια τεράστια γκάμα επεξεργασμένων διατροφικών προϊόντων.
- Δήλωση σοκ της Αστυνομίας του Βερολίνου: “Η πόλη δεν είναι ασφαλής για Εβραίους και ομοφυλόφιλους”
- O Ραφαήλ Καλυβιώτης μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές
- Η Ρωσία μόλις έριξε στην Google πρόστιμο αξίας 2,500000000000000000000000000000000000 δολαρίων
Ίσως τελικά να υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την δραματική αύξηση των καραφλών προοδευτικών φιλελεδοζαίων που σου εύχονται καρκίνους και μελιγαλάδες στα κοινωνικά δίκτυα και ταυτόχρονα βρίσκονται σε πολυερωτική σχέση με την ίδια υπέρβαρη μπαχαλοφεμινίστρια, και αυτή -ίσως- είναι η ΣΟΓΙΑ.
Ρίξτε μια ματιά και εδώ