Αυτές τις μέρες, οι φιλελέφτ ελιτ στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις στη Βρετανία και μέσω των ΜΜΕ, που ελέγχουν απόλυτα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αναταραχή στη Γηραιά Αλβιώνα οφείλεται (που αλλού;) στο Brexit! Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος άρθρου στην “Καθημερινή” από την ηγερία του εγχώριου ευρωλιγουρισμού, Ξένια Κουναλάκη : “To νησί που έφυγε από την Ε.Ε. το 2016 και έκτοτε βυθίζεται”…
Φυσικά, οι γραφίδες του φιλελέφτ καθεστωτισμού δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μας δείξουν πως ακριβώς συνδέεται η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Η ισχνή επιχειρηματολογία τους περιορίζεται στο απλοϊκό σχήμα “αφού η Βρετανία έφυγε από την Ε.Ε., ό,τι στραβό της συμβαίνει από εδώ και πέρα οφείλεται σε αυτήν την αποχώρηση”. Φυσικά, όπως μπορεί να καταλάβει κάθε άνθρωπος με λίγο μυαλό που δεν έχει λοβοτομηθεί από την ευρωλαγνική προπαγάνδα, τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα.
Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα της Βρετανίας πάνε πολύ πιο πίσω από το 2016 και το δημοψήφισμα για το Brexit. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η τότε Εργατική Κυβέρνηση άρχισε να αυξάνει αργά αλλά σταθερά τις δημόσιες δαπάνες και τους φόρους και μετά την οικονομική κρίση του 2008, αυτό το μίγμα πολιτικής συνοδεύτηκε από ανεξέλεγκτο τύπωμα χρήματος και εξωφρενικά χαμηλά επιτόκια.
Σε όλα αυτά προσθέστε την πανάκριβη και κρατικοδίαιτη “πράσινη οικονομία”, τα καταστροφικά λοκντάουν και τις αυτοκτονικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η συνταγή για την απόλυτη οικονομική καταστροφή είναι έτοιμη! Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το Brexit.
Αντίθετα, τo Βrexit έδινε την ευκαιρία στη Βρετανία να ακυρώσει πολλές από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο της κρατικίστικης Ευρωπαϊκής Ένωση αλλά δυστυχώς οι Τόρηδες δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν δεν την εκμεταλλευτούν. Εξάλλου, οι πολιτικές αυτές (τις οποίες, παρεμπιπτόντως, οι φιλελέφτ ευρωλάγνοι στήριξαν και ακόμη στηρίζουν) δεν αποτελούν βρετανική ιδιαιτερότητα αλλά εφαρμόστηκαν σε όλη την Ευρώπη με συνέπεια τα προβλήματα σε όλην τη ήπειρο να είναι σήμερα παρόμοια (μάλιστα θα λέγαμε ότι η Βρετανία, παρότι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του Brexit, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να τα πηγαίνει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες).
Η άλλοτε κραταιά Γερμανία ετοιμάζεται να μπει σε ύφεση και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος και μπλακάουτ, το ευρώ έχει κατρακυλήσει έναντι του δολαρίου σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από τη λίρα, ο πληθωρισμός έφτασε το 10,9% για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. (έναντι 10,1% για τη Βρετανία), το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στο 97,7% στην ευρωζώνη (έναντι 102,8% στη Βρετανία, η οποία όμως έχει χαμηλότερο χρέος σε σχέση με πολλές ισχυρές οικονομίες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και το Βέλγιο), το 2021 η ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 5,2% στις χώρες της Ε.Ε. (7% για τη Γαλλία, 6,5% για την Ιταλία, 2,7% για τη Γερμανία), την ίδια ώρα που στη Βρετανία η αύξηση του ΑΕΠ έφτανε το 7,5% ενώ και για το 2022 το ΔΝΤ προβλέπει πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της Βρετανίας θα ξεπεράσουν αυτούς τους Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.
Όσο για την περίφημη πολιτική σταθερότητα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης; Η Γαλλία συνταράσσεται από απεργίες και διαδηλώσεις με έναν αδύναμο πρόεδρο που δεν έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η συνήθως φιλήσυχη Ολλανδία ήρθε αντιμέτωπη αυτό το καλοκαίρι με πρωτοφανείς διαδηλώσεις των αγροτών, στην Ιταλία και στη Σουηδία αντισυστημικά δεξιά κόμματα συμμετέχουν στην κυβέρνηση και ακόμη δεν έχουμε μπει στο χειμώνα. Μήπως για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ΕΕ φταίει και πάλι το …Brexit, αγαπητοί ευρωλιγούρηδες;
- Διαγραφή Σαμαρά
- Θρίαμβος Τραμπ
- Οχι, δεν είναι ο Δένδιας υπεύθυνος για την μείωση κυριαρχίας στο Αιγαίο – Είναι όλοι τους
Οι φιλελέφτ ελιτ μπορεί να καμώνονται τους φλογερούς πολέμιους του λαϊκισμού αλλά στην πραγματικότητα, η ατάκα “το Brexit φταίει για τα σημερινά προβλήματα της Bρετανίας” δεν είναι τίποτε άλλο παρά σκέτος λαϊκισμός. Το σημερινό χάλι στη Βρετανία (αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη) οφείλεται στην πιστή εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών της φιλελέφτ συναίνεσης και δυστυχώς τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη.