Θρήνος: Παραιτήθηκε από «Τα Νέα» η Έλενα Ακρίτα

Καταγγέλλει λογοκρισία

Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτηση της στον Διευθυντή της εφημερίδας “Τα Νέα” καταγγέλλοντας πως της ασκήθηκε λογοκρισία.

Μια μαύρη σελίδα φαίνεται πως γράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πολύχρωμη ιστορία του αστείου που ονομάζεται ελληνική δημοσιογραφία καθώς η δημοσιογράφος, σεναριογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας, παρουσιάστρια και αριστερή Έλενα Ακρίτα καταγγέλλει πως έπεσε θύμα λογοκρισίας από την εφημερίδα “Τα Νέα” με την οποία συνεργαζόταν από το 2000.

via GIPHY

Όλα ξεκίνησαν το πρωινό του Σαββάτου όπου, όπως λέει η ίδια, το άρθρο της με τίτλο «Το σπίτι του Τσίπρα και το σπίτι του κρεμασμένου» το οποίο είχε συντάξει στα πλαίσια της συνεργασίας της με την εφημερίδα για την εβδομαδιαία στήλη της, λογοκρίθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας και δεν δημοσιεύτηκε.

Η πάντα χαμηλών τόνων αρθρογράφος αναγκάστηκε να δημοσιεύσει από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το άρθρο προκειμένου να χτυπήσει την χούντα Κούλη.

Λίγες ώρες αργότερα, η κυρία Ακρίτα απέστειλε ηλεκτρονική επιστολή στον διευθυντή των Νέων κ. Γιώργο Μαντέλα όπου του γνωστοποιούσε την παραίτηση της.

Αν και το τελευταίο που μας έχει συνηθίσει να κάνει η κ.Ακρίτα είναι να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, αυτή τη φορά για κάποιο λόγο αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την επιστολή της παραίτησης της πάλι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, παρότι όπως σημείωσε η ίδια, η παραίτηση της «Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί».

Ας ελπίσουμε τόσο η αξιόλογη Έλενα Ακρίτα όσο και η εφημερίδα “Τα Νέα” να ανταπεξέλθουν αυτής της δύσκολης κατάστασης και για το καλό της ελληνικής δημοσιογραφίας και προ πάντως της αριστεράς, να βρούν τον δρόμο τους και να ανακάμψουν. Η πρόταση της Conserva για “Tα Nέα” είναι το κενό του Σαββάτου να καλυφθεί με παραδοσιακές συνταγές από κράτη που μεγαλούργησε ο κομμουνισμός.

via GIPHY

Όσο για την κ.Ακρίτα, αν και η ίδια διέψευσε τις φήμες που την θέλουν να πολιτεύεται, της ευχόμαστε να βρει το μετερίζι εκείνο απο το οποίο θα μπορέσει να συνεχίσει να πολεμά το φασιζμό και τον ρατσιζμό όπως μόνο εκείνη ξέρει.