NBA: Αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης των τελευταίων 40 ετών

Απορημένοι οι ειδικοί ψάχνουν τα αίτια
  • Πτώση 45% από τη σεζόν 2011-2012
  • Απορημένοι οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας προσπαθούν να καταλάβουν τι δεν πάει καλά
  • Εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Έφτασαν οι τηλεθεάσεις της φετινής σεζόν του NBA και δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τους υπευθύνους της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το αθλητικό site Athletic, οι μετρήσεις έδειξαν πως η τηλεθέαση για την φετινή χρονιά είναι 45% κατώτερη της σεζόν 2011-2012, σεζόν που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν από τις χειρότερες του αθλήματος, όσων αφορά την τηλεθέαση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ίθαν Στράους που επιμελήθηκε του άρθρου «Η τηλεθέαση έκανε αρνητικό ρεκόρ ίσως από το 1980, πηγές μου την υπολογίζουν 45% σε σχέση με τη σεζόν 2011-2012, την σεζόν που διακόπηκε πρόωρα λόγω των lock-out. Τότε το κανάλι ABC συγκέντρωνε 5,42 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2019-2020 μόλις 2,95 εκατομμύρια τηλεθεατές έβλεπαν τα παιχνίδια…για να το θέσω διαφορετικά, το ΝΒΑ έχασε σχεδόν το μισό του κοινό σε διάστημα 8 ετών. Αυτό δεν είναι αμελητέο και δεν είναι φυσιολογικό και σίγουρα δεν συνάδει με το αφήγημα της αέναης ανάπτυξης που η ομοσπονδία προωθεί εδώ και αρκετό καιρό.»

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του αθλήματος με επικεφαλής τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ, που εξετάζουν τις αιτίες αυτής της πτώσης.

Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ

Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, από εκείνο που θέλει το άθλημα απλά να περνάει μια περίοδο “ξεφουσκώματος”, τις φήμες σχετικά με τη σχέση του με την Κινεζική κυβέρνηση, τη χρονική διάρκεια των αγώνων, ακόμα και την ύπαρξη πολλών ανταγωνιστικών με την τηλεόραση μέσων που δημοσιεύουν τα καλύτερα πλάνα.

Το ενδεχόμενο να έχει ξενερώσει το κοινό ο ανοικτός αντιτραμπισμός και η σκανδαλώδης στήριξη των μπαχαλάκηδων που καταστρέφουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία στο όνομα του μαχητικού δικαιωματισμού, είναι κάτι που περνάει από το μυαλό τους όμως σύμφωνα με τον Ίθαν Στράους, δεν πρόκειται να τους κάνει να επανεξετάσουν την στάση τους στα κοινωνικά αυτά θέματα, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές σε μη επαρκώς ενημερωμένο κοινό που “ζει στη φούσκα του”.

Ας ελπίσουμε να γίνει κάποιο θαύμα, κάτι που να αναγκάσει ίσως τον κόσμο να παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του και ώστε να έχει την δυνατότητα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον επαγγελματικό νεομαρξισμό.