Γράφει ο Γιώργος Τσουμάνης Φοιτητής ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων,
Αρκετό καιρό τώρα βλέπουμε την ανωμαλία να κυριαρχεί. Κυρίως αυτή την περίοδο άνθρωποι του θεάματος κατηγορούνται για βιασμό σε ενήλικες και πολύ χειρότερα σε ανήλικους. Άνθρωποι δυστυχώς που τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν η ελίτ της τέχνης. Δυστυχώς αποτελούσαν πρότυπα ζωής για πολλούς νέους. Αυτό βέβαια είναι από τα σημεία των καιρών μας. Αντί να αποτελούν πρότυπα ζωής ο Χριστός, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι ήρωες μας…
Προφανώς όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά! Όλα έχουν κάπου την αφετηρία τους. Όλα ξεκίνησαν με την κατάρρευση των αξιών μας. Μια κοινωνία παρακμάζει όταν παύει να έχει αξίες και ιδανικά. Στην σύγχρονη Ελλάδα αξίες ολόκληρων αιώνων θεωρήθηκαν αναχρονιστικές, συντηρητικές και γραφικές. Από την γλώσσα μέχρι τον θεσμό της οικογένειας όλα άλλαξαν. Έτσι πράγματα που αιώνες τώρα θεωρούνταν αφύσικα αλλά ακόμη και άρρωστα άρχισαν να θεωρούνται «διαφορετικότητα».
Η ομοφυλοφιλία είναι το ζήτημα που κυριαρχεί στην εποχή μας και διχάζει τον μέσο άνθρωπο. Σήμερα μιλάμε για ομοφυλοφιλία (είναι δικαίωμα εφ’ όσον δεν ενοχλεί τον πλησίον). Όμως αργότερα εκτός απ’ την ομοφυλοφιλία θα έρθει κάτι το πραγματικά άρρωστο όπως: η παιδεραστία, η κτηνοβασία κλπ. Πολλά παραδείγματα από αυτές τις άρρωστες διαφορετικότητες συμβαίνουν και δυστυχώς παίρνανε απαρατήρητες. Είναι αδύνατον να τα αφήσουμε όλα στο τι αρέσκεται ο καθένας.
Παραθέτω το γνωστό πείραμα του Βρετανού Τζον Κάλχουν «Σύμπαν 25». Τοποθέτησε 8 ποντίκια σε ένα τεράστιο κουτί. Τα ποντίκια είχαν μια λαχταριστή ζωή. Η αναπαραγωγή όμως δεν αυξήθηκε όπως περίμενε, πίστεψε πως ευθύνεται η έλλειψη ελευθερίας. Την δεύτερη φορά χρησιμοποίησε έναν μεγαλύτερο χώρο. Αυτή την φορά περιείχε ακόμη καλύτερες πόλεις με περισσότερες ελευθερίες και ανέσεις. Το αποτέλεσμα ξανά το ίδιο. Αυτό συνέβαινε κάθε φορά μέχρι που έφτασε και στο «Σύμπαν 25» με το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι ο Τζον Κάλχουν έβγαλε το εξής συμπέρασμα: “ Και τα δύο είδη (ποντίκια και άνθρωποι) είναι τρωτά σε δύο είδη θανάτου: ”πνευματικός και σωματικός”.” Ο ίδιος θεώρησε πως οι αιτίες που κατέστρεφαν τις αποικίες των ποντικιών είναι ο υπερπληθυσμός, η υπερδιέγερση και η επαφή με το ξένο.
Το πείραμα του Βρετανού επιστήμονα πριν λίγες δεκαετίες απέτυχε…. σήμερα όμως εμείς επιμένουμε!