Με mobile games προσπαθεί τώρα να σωθεί το Netflix

Εν μέσω δραματικής πτώσης συνδρομητών

Με… γατάκια προσπαθεί να συγκρατήσει την μαζική έξοδο των συνδρομητών του το Netflix

Φωτογραφία από Sammy-Sander από το Pixabay

Κανείς, εντελώς κανένας από τους υπεύθυνους του Netflix δεν μπορεί ή δεν τολμά να αποπειραθεί να ερμηνεύσει την εντελώς αναπάντεχη και ανεξήγητη μαζική αποχώρηση 200.000 συνδρομητών μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Την ίδια στιγμή, το Netflix διέκοψε οικειοθελώς τις συνδρομές 700 χιλιάδων συνδρομητών του αποχωρώντας από την Ρωσία σε μια εμφατική κίνηση επίδειξης κοινωνικής αρετής που ποιητικά θυμίζει την προωθούμενη κουλτούρα του πολύχρωμου τρανς-αυτοακρωτηριασμού που προωθεί η πλατφόρμα εδώ και χρόνια.

Η τιμή της αξίας της μετοχής μάλιστα καταγράφει μια εξίσου αλλόκοτη και εντελώς αδικαιολόγητη πτώση κατά 57,7% από πέρυσι. Το μέλλον δε της λεγόμενης δημοφιλούς συνδρομητικής πλατφόρμας, αν τουλάχιστον επιβεβαιωθεί το Bloomberg, προμηνύεται σκοτεινό καθώς προβλέπεται αποχώρηση 2 εκατομμυρίων επιπλέον συνδρομητών μέχρι το τέλος του έτους.

Τα λαμπρά μυαλά όμως που βρίσκονται στο τιμόνι της προοδευτικής πλατφόρμας που έφερε παραγωγές όπως το “Cuties”, όμως φαίνεται πως βρήκαν την λύση προκειμένου να μην ρίξουν το ουρανιοτοξί καράβι τους στα βράχια· να πιαστούν από τα μαλλιά τους!

Σε πρώτη φάση αποφάσισαν να χρεώνουν παραπάνω κάθε συνδρομητή που μοιράζεται τον κωδικό του με φίλους του και να αρχίσουν να προβάλουν διαφημίσεις, ενώ σύμφωνα με την Washington Post “πηγές κοντά στα κέντρα αποφάσεων” του Νetflix, αποκάλυψαν πως η πλατφόρμα σκοπεύει να εντάξει στα ψηφιακά της ράφια περισσότερους από 50 τίτλους παιχνιδιών για κινητά, με κορυφαίο το “Exploding Kittens”.

Μάλιστα δεν αποκλείει και την παραγωγή νέων σειρών κινουμένων σχεδίων με ήρωες τα εκρηκτικά γατάκια αλλά και την παραγωγή νέων παιχνιδιών που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα από την πλατφόρμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν κοιμούνται με τα παπούτσια και έχουν πάρει χαμπάρι όχι μόνο ποιος είναι ο ρόλος του Netflix στην παγκόσμια ατζέντα αλλά και ποιος ακριβώς είναι ο λόγος της μαζικής αποχώρησης των συνδρομητών.

«Ο πνευματικός ιός της κοινωνικής δικαιοσύνης έχει καταστήσει αδύνατον να παρακολουθήσεις το Νetflix»

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ