Λάρισα: Εκκενώθηκε η κατάληψη “Ντουγρού” με καθυστέρηση 6 ετών [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαθιά ανάσα για την γειτονιά

Οκτώ προσαγωγές και εικόνες που θυμίζουν Walking Dead άφησε πίσω της η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης “αλληλέγγυας” κατάληψης σε κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου της Λάρισας

Με καθυστέρηση 6 ετών έγινε η εκκένωση της κατάληψης “Ντουγρού”, στην οδό Τζαβέλλα στο κέντρο της Λάρισας, στο κτήριο του Δημοτικού Γηροκομείου της Λάρισας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αλληλέγγυες θηλυκότητες και μη του προοδευτικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας με παρουσία εισαγγελέα, και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να πιάνουν –παραδόξως– τους μαχητικούς καταληψίες στον ύπνο.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι κουρασμένες θηλυκότητες και μη αφυπνίσθηκαν και άρχισαν να εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους σχετικά με την εκκένωση του χώρου εκτοξεύοντας αντικείμενα όπως εγκυκλοπαίδειες, μικροσκόπια και κομπιουτεράκια -αστειευόμαστε- μπουκάλια μπύρας, πέτρες και καρέκλες στους αστυνομικούς.

Τελικά και με την παρουσία ειδικού οχήματος της Πυροσβεστικής που τους έλουσε με ένα διαφανές υγρό -που πολύ πιθανόν να ήταν αγιασμός-, η αντίσταση των καταληψιών εκάμφθη και παρά την προσπάθεια διαφυγής κάποιων αγωνιστών δια παρακείμενου οικήματος, οκτώ συνελήφθησαν και προσήχθεισαν.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγκλωβισμένοι καταληψίες με κάποιο ξόρκι ή συνθήματα μη-καπιταλιστικού καπνού κατάφεραν να ειδοποιήσουν άλλα μέλη της αγέλης που έβοσκαν πέριξ του κτηρίου, τα οποία έσπευσαν στο σημείο να συνδράμουν τους υπό πολιορκία συντρόφους τους φωνάζοντας συνθήματα και μοιρολογώντας, καταφέρνοντας έτσι να ξυπνήσουν όλους τους νοικοκυραίους της περιοχής για να δουν με τα μάτια τους τις ευχάριστες για την αντικειμενική αξία των περιουσιών τους εξελίξεις.

Σχετικές δηλώσεις έκαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη για τα αυτονόητα από τους πολίτες:

«Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!»

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ