Τροχαία: Επιτέλους τέλος οι πειραγμένες εξατμίσεις στα μηχανάκια

Έρχεται αυτόφωρο για τους παραβάτες και κατάσχεση του οχήματος

Ένα τέλος στην τριτοκοσμική ηχορύπανση φαίνεται να θέλει να βάλει η Τροχαία και μακάρι

Ευχάριστα νέα, όχι μόνο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων αλλά και όλους όσους δεν διασκεδάζουν με το ενοχλητικό τρυπάνισμα του εγκεφάλου τους από τους κακομαθημένους κάγκουρες.

Όπως αναφέρει το Policenews.gr, είδε και αποείδε η Τροχαία και αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στους αντικοινωνικούς γκαζιάρηδες των 125 κυβικών που κάνοντας παράνομη χρήση πειραγμένων εξατμίσεων διαταράσσουν καθημερινά την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Τροχαία αποφάσισε να ακολουθήσει στο συγκεκριμένο θέμα πολιτική μηδενικής ανοχής, καθώς όπως αναφέρει το Policenews η εντολή από τα υψηλά κλιμάκια είναι: «Δεν θα γλιτώσει κανείς – Θα “καθαρίσει” η χώρα από κάθε είδους ηχορύπανση».

Έτσι, η εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους τροχονομικούς ελέγχους είναι σαφής, να τηρηθεί ο νόμος στο ακέραιο. Αυτό σημαίνει αυτόφωρο για τους παραβάτες, κατάσχεση του οχήματος, αφαίρεση εγγράφων και διπλώματος και βαρύ πρόστιμο.

Ενημερωτικά για τους νοητικά ανήλικους κάγκουρες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχήματος που προκαλεί θόρυβο είτε από την εξάτμιση είτε από χρήση πηγής ήχου (δηλαδή ηχοσύστημα).

Όσον αφορά τις εξατμίσεις, το άρθρο 15 του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει την κυκλοφορία κάθε οχήματος που εκπέμπει ουσίες ή προϊόντα βλαπτικά για την υγεία του ανθρώπου καθώς και θόρυβο πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.

Τα όρια που σχετίζονται με τους εκλυόμενους ρύπους καθώς και με τα επίπεδα θορύβου κλιμακώνονται ανάλογα με την κατασκευαστική ηλικία του οχήματος, ενώ στην περίπτωση που ένα όχημα δεν πληρεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας τα οποία κρατούνται στην αρμόδια Αρχή μέχρι να προσκομιστεί από τον παραβάτη σημείωμα της αρμόδιας Υπηρεσίας Συγκοινωνιών για την καταλληλόλητα του οχήματος από πλευράς εκπομπής καυσαερίων ή θορύβων.

Σχετικά με τα ηχοσυστήματα, στην περίπτωση που η ένταση του κριθεί ότι παρενοχλεί τους άλλους χρήστες του δρόμου ή τους διαμένοντες σε αυτή την οδό, τότε οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 30 ημέρες.

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ