Φαβορί για τον ρόλο του επόμενου κακού του Τζέημς Μπόντ ο Μπίλ Γκέιτς

Ανησυχία στα επιτελεία των Σόρος και Σαββίδη

Θέλοντας να διασκεδάσει τις φήμες που τον θέλουν αρχηγό της Λεγεώνας του Χαμού, φήμες που αναθερμάνθηκαν από μια σειρά αποκαλύψεων τον τελευταίο καιρό όπως τα κολλητιλίκια με τον (μέχρι προσφάτως) επίσης συνυποψήφιό του στη λίστα για τον επόμενο κακό του Τζέιμς Μποντ, μαθηματικό Τζέφρι Επστάιν, τα πρόμο του στην απέθαντη ουρομαγείρισσα-περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς αλλά και τις δηλώσεις του για παγκόσμιο υποχρεωτικό ηλεκτρονικό «διαβατήριο», ο φιλάνθρωπος, ουμανιστής, ψυχούλα, παιδί μάλαμα, ονείρωξη κάθε σταρτ-απολάγνου φιλελέ που λιγουρεύεται ΕΣΠΑ και ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς κατέθεσε μια πατέντα που τον βάζει αυτόματα στην κορυφή της λίστας με τους πιθανότερους σούπερ-κακούς στην επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Συγκεκριμένα, η Microsoft Technology Licensing κατέθεσε στον Διεθνή Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) την πατέντα υπ αριθμό WO/2020/060606 με τίτλο «Cryptocurrency system using body activity data» (Σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί τα δεδομένα του σώματος).

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, είναι τα μετρητά χρήματα του διαδικτύου και λειτουργούν μέσα από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ των χρηστών του. Αρκετά ιδιαίτερος είναι ο τρόπος «δημιουργίας» της εικονικής αυτής νομισματικής μονάδας.


Ενώ οι κεντρικές τράπεζες αποφασίζουν να τυπώσουν χαρτονομίσματα και να τα διανέμουν στην αγορά, οι χρήστες των κρυπτονομισμάτων «δημιουργούν» μόνοι τους τα νομίσματα βάζοντας δυνατούς υπολογιστές να λύνουν μαθηματικά προβλήματα. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ο υπολογιστής στην επίλυση αυτών των προβλημάτων τόσο περισσότερα κρυπτονομίσματα έτοιμα προς ανταλλαγή «εξορύσσει».

Ουσιαστικά είναι μια επένδυση υπολογιστικής ισχύος, ενέργειας και χρόνου που μέχρι και σήμερα την κάνουν αποκλειστικά και μόνο οι μηχανές, για εμάς.

Ο Μπιλ δια της Microsoft, με την πατέντα αυτή θέλει να μεταφέρει την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων από τους υπολογιστές, στα κορμάκια μας.


Έχοντας λογικά, προσφάτως φρεσκοδεί το Μάτριξ, ο Μπιλ στηρίχθηκε στην αρχή πως το ανθρώπινο σώμα είναι μια άριστα σχεδιασμένη μηχανή που έχει την δυνατότητα να εκτελεί με επιτυχία μηχανικές κινήσεις και να ταυτόχρονα να επιλύει πολύπλοκα μηχανικά και λογικά προβλήματα και όλα αυτά ενόσω παράγει ηλεκτρισμό!


Η πατέντα περιγράφει πως η απαιτούμενη για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ενέργεια μπορεί να αντληθεί από την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά και την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος που παράγει το ανθρώπινο σώμα ενώ ο άνθρωπος κάνει απλά πράγματα όπως το να παρακολουθεί μια διαφήμιση στο κινητό του.

Προκειμένου να το κάνει αυτό εφικτό, η πατέντα απαιτεί ένα δίκτυο από αισθητήρες όπως θερμικούς αισθητήρες, ηλεκτροεγκεφαλογράφους, μαγνητικούς ανιχνευτές, αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας και -εννοείται- κάμερες και μικρόφωνα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας:

«Ένα κύμα από τον εγκέφαλο ή η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα ενός χρήστη όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία ενέργεια σύμφωνα με ένα «έργο» που του έχει δοθεί για να ολοκληρώσει, όπως το να δει μία διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες ιντερνετικές υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης.»

O Liam Frost, αρθρογράφος της Decrypt γράφει:

«Τα παραδείγματα «σωματικής δραστηριότητας» της πατέντας είναι «η ακτινοβολία σώματος, οι εγκεφαλικές δραστηριότητες, η ροή του αίματος, η δραστηριότητα των οργάνων και η κίνηση.

Οι χρήστες «θα λαμβάνουν κρυπτονόμισμα ως αμοιβή για την ολοκλήρωση δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν θέαση διαφημίσεων, χρήση chatbots ή ανέβασμα υλικού σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο κοινής χρήσης».

Οι αντιδράσεις προς το παρόν των φίλων της τεχνολογίας και των μυστών των κρυπτονομισμάτων κυμαίνονται από άκρατο ενθουσιασμό μέχρι επιφυλακτικότητα και καχυποψία, όπως ο Τζον Μακάφι, δημιουργός του γνωστού αντιικού για υπολογιστές:


Η αλήθεια είναι πως παρά τα 3 εξάρια που βάσει της αρχής της συγχρονικότητας εννοείται πως δεν μπορούσαν να λείπουν από το μενού, πουθενά στην πατέντα δεν γίνεται λόγος για τσιπάρισμα, χάραγμα και ΜΑΓΩΓ, οπότε ακόμα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

ΠΗΓΗ

Η απάντηση στη χωματερή.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ