Warhammer 40K: Η Games Workshop ανακοίνωσε τους θηλυκούς Custodians

Εκατοντάδες fans που κάνουν λόγο για υπόκλιση στον δικαιωματισμό... τρώνε ban

H Blackrock έκανε πάλι το θαύμα της;

Μια μάχη μαίνεται εδώ και καιρό μεταξύ των φανατικών φίλων του κόσμου του Warhammer 40K και των δικαιωματιστών που προσποιούμενοι τους fans προσπαθούν να πιέσουν για “συμπεριληπτικές” αλλαγές. Αρκετές φορές οι φανατικοί φίλοι του Warhammer 40K έχουν καταφέρει να κρατήσουν “τις Θερμοπύλες” απορρίπτοντας τις προτεινόμενες αλλαγές, όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως σημειώνεται η πρώτη τους ήττα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία πίσω από το δημοφιλές σύμπαν του Warhammer 40K, που είναι ο πυρήνας ενός στρατηγικού επιτραπέζιου παιχνιδιού με μινιατούρες, Games Workshop, ανακοίνωσε πως το τάγμα των Custodians θα έχει πλέον… και γυναίκες.

Για όσους δεν έχουν επαφή με το… σπορ, οι Custodians είναι ένα πανάρχαιο τάγμα πανίσχυρων πολεμιστών που σκοπός τους είναι η προσωπική φρουρά του Αυτοκράτορα της Ανθρωπότητας. Η “ενημέρωση” στην μυθολογία του κόσμου του Warhammer 40K έγινε με αφορμή το νέο ενημερωμένο βιβλίο για τους Custodians.

Οι φίλοι του του Warhammer, είδαν την αλλαγή και απορημένοι απευθύνθηκαν στην εταιρία ρωτώντας γιατί αυτή η αλλαγή για να πάρουν την εξής απάντηση που μοιάζει βγαλμένη από τις σελίδες του 1964: “Πάντα υπήρχαν γυναίκες Custodians”.

Αυτή η προσπάθεια εξαπάτησης και υποτίμησης ενός κοινού που φανατικά μελετά την μυθολογία του κόσμου του Warhammer 40K εδώ και δεκαετίες, εξόργισε, και δικαιολογημένα, καθώς μέχρι τώρα ήταν σαφές καταγεγραμμένο από τους ίδιους τους δημιουργούς πως τις τάξεις των Custodians πληρούσαν “οι νεογέννητοι γιοι των οίκων των ευγενών”.

Την οργουελιανή απόπειρα να κάνουν gaslight στο κοινό, κατέδειξε ο βασισμένος (και πρώην παραγωγός της Blizzard) Μαρκ Κερν (Mark Kern), γνωστότερος στο Twitter σαν Grummz, με μια σειρά αναρτήσεων του στην οποία αποκάλυψε πως η πηγή του κακού και η αρχή της στροφής της Games Workshop στην κουλτούρα WOKE έγινε όταν τα επενδυτικά group Blackrock, Vanguard, άρχοντες του ESG και DEI προτάγματος, απέκτησαν την πλειοψηφία των μετοχών. Όσο για Baillie Gifford, πρόκειται για μια επενδυτική εταιρία με έδρα το Εδιμβούργο η οποία θεωρεί την συμπεριληπτικότητα και τη διαφορετικότητα “ραχοκοκαλιά” της.

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ γι ‘αυτούς, η BlackRock και η Vanguard είναι δύο τεράστιες εταιρείες που αγοράζουν μερίδια σε άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα σε εταιρείες ψυχαγωγίας (όπως η Disney, για παράδειγμα), και αναγκάζουν τη DEI σε αυτές με αντάλλαγμα χρήματα για να αντισταθμίσουν τις πιθανές απώλειες εσόδων. Υπάρχει ένα βίντεο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BlackRock, Λάρι Φινκ (Larry Fink), να μιλάει για την ανάγκη επιβολής της αλλαγής στους ανθρώπους, κάτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ τρομακτικό.

Οι αντιδράσεις των φίλων του Warhammer 40K από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλες και το σύστημα έχει ήδη αρχίσει να αντιδρά. Σε πρώτη φάση διαχειριστές group για το Warhammer 40K έχουν αρχίσει να διώχνουν κόσμο που εκφράζει τις αντιδράσεις του στην αδικαιολόγητη χειραγώγηση της μυθολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ατζέντα της συμπερίληψης, ενώ και η Games Workshop έχει αρχίσει να μπλοκάρει αφειδώς κόσμο που μέχρι πρότινος έσκαγε ένα κάρο λεφτά για να αγοράσει τις μινιατούρες της. Παράλληλα, NPCs που αυτοπροσδιορίζονται δημοσιογράφοι, έχουν ξεκινήσει να ξερνάνε άρθρα που συνιστούν στους φίλους του χόμπι ούτε λίγο ούτε πολύ “να βγάλουν το σκασμό”.

Η περίπτωση της Games Workshop έχει πραγματικά ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθεί μιας και πρόκειται για μια εταιρία που βασίζεται πολύ στην καταναλωτική πίστη για να επιβιώσει. Στο παρελθόν έχουν κάνει μεγάλο νομικό κυνήγι σε όσους έπαιζαν τα παιχνίδια της με άλλες μινιατούρες ή απλά με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή τύπωναν τις δικές τους, κάτι που πολλοί φίλοι του χόμπι έκαναν μιας και οι επίσημες μινιατούρες είναι αν μη τι άλλο υπερκοστολογημένες.

Παράλληλα, η εταιρία φέτος αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα δίνοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κόσμου του Warhammer 40K στην Amazon για την δημιουργία σειράς με πρωταγωνιστή τον Χέρνι Καβίλ (Henry Cavill). Αν το φανατικό της κοινό αποφασίσει αηδιασμένο να της γυρίσει την πλάτη, όπως έκανε το κοινό της Bud Light, ίσως δούμε μια ακόμα μεγαλύτερη περίπτωση get woke go broke.