Το Παιδομάζωμα

Ένα έγκλημα Γενοκτονίας.

71 χρόνια πέρασαν από τότε που ο ηρωικός Ελληνικός Στρατός έδωσε την τελευταία μάχη στο Μπέλλες της Μακεδονίας εναντίον των συμμοριτών του Κουμμουνισμού.

Την 29η Αυγούστου 1949 ο Ελληνικός Στρατός καθάριζε στο Μπέλλες της Κεντρικής Μακεδονίας, παρά τα Βουλγαρικά σύνορα, τα τελευταία υπολείμματα των Κομμουνιστοσυμμοριτών.

Κατά τον ίδιο μήνα και ιδίως την 27η Αυγούστου δίνεται η αποφασιστική μάχη του Γράμμου, όπου οι συμμορίτες εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια για να διατηρηθούν εκεί.

Διά των επιχειρήσεων αυτών είχε πλέον λήξει ουσιαστικός ο αντισυμμοριακός αγώνας και για την πατρίδα μας ανέτειλε η εποχή της οικονομικής ανασυγκροτήσεως και της επουλώσεως των δημιουργηθέντων πληγών.

Ο πενταετής όμως αγώνας εναντίον του Κομμουνισμού -ο οποίος έγινε για την διατήρηση της ελευθερίας του ατόμου– είχε σοβαρές δυσμενείς επιδράσεις επί της οικονομικής ανασυγκρότησης του τόπου και δεν πρέπει να λησμονείται ότι κατά τα έτη 1945-1949 ενώ τα άλλα κράτη της Ευρώπης ανασυγκροτούνται μετά το τέλος του Β´Π.Π. η Ελλάδα αγωνίζεται για να απαλλαγεί από την επιβολή του Κουμμουνισμού.

Τα δεινά τα οποία προκάλεσαν οι συμμορίτες στην πατρίδα μας είναι πολλά και ποικίλου περιεχομένου. Δημιούργησαν προσφυγικό πρόβλημα, επανέφεραν τοn απάνθρωπο θεσμό του παιδομαζώματος της εποχής των Σουλτάνων και κατέστρεψαν ότι είχε εναπομείνει μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους.

Εφημερίδα της εποχής απεικονίζει το έγκλημα

Το παιδομάζωμα

Το φρικιαστικότερο έγκλημα του συμμοριτισμού ήταν η αναβίωση του παιδομαζώματος. Για δεύτερη φορά η Ελλάς υπέστη αυτή τη φρικτή φλεβοτομία -όπως αποκαλεί ο ιστορικός Παπαρρηγόπουλος το παιδομάζωμα επί Τουρκοκρατίας- το οποίο και αυτοί ακόμη οι Τούρκοι κατήργησαν επί Σουλτάνου Μουράτ του Δ´ κατά το έτος 1638.

Μετά 310 χρόνια, το 1948, ο συμμοριτισμός του Καπετάν Μάρκου και των λοιπών του ΚΚΕ εγκαινίασε το νέο παιδομάζωμα του 20ού αιώνα αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 3-14 χρονών για να τα στείλει στα κράτη του Παραπετάσματος και να τα αφελληνίσει.

Είναι σε όλους γνωστό στο τι απέβλεπε το παιδομάζωμα: φυλετικό και πολιτικό εξανθρωπισμό, δημιουργία στελεχών δια της κατάλληλου κομμουνιστικής διαπαιδαγωγήσεως, τα οποία θα μεταχειρίζονται αργότερα εναντίον της Ελλάδος.

Αυτούς τους δύο σκοπούς θα τους πετύχαιναν δια της δημιουργίας νέων γενιτσάρων. Υπήρξε όμως και άλλος σπουδαιότατος σκοπός ο οποίος απέβλεπε στο να δώσουν στα ξένα κράτη την εντύπωση ότι στην πατρίδα μας υπήρχε παντελής έλλειψη και της στοιχειώδους ακόμη προστασίας του παιδιού.

Απαχθέντα Ελληνόπουλα από τους συμμορίτες

Συνολικώς απήχθησαν 28.000 παιδιά και κατανεμήθηκαν στα διάφορα κράτη του Παραπετάσματος.

Το φρικιαστικό και αποτρόπαιο αυτό έγκλημα της γενοκτονίας προκάλεσε την αγανάκτηση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο διότι οι Κουμμουνιστές δε σεβάστηκαν την ιερότητα της οικογένειας, ούτε έλαβαν υπόψη τους το βαθιά ανθρώπινο πόνο, τον πόνο της μητέρας που της παίρνουν το παιδί της.

Προσθέτοντας στον αριθμό των παιδιών 60.000 περίπου τα οποία πέθαναν από την πείνα κατά τα έτη 1940-1949, τα 68.000 που έμειναν ορφανά από τον πόλεμο και την Κατοχή, τα 28.000 των απαχθέντων από τους ληστοσυμμορίτες και τα 314.000 που άφησαν την στέγη τους ως συμμοριόπληκτοι, φτάνουμε στο σύνολο των 600.000.

Συμπέρασμα: επί συνόλου 2,8 εκατ. παιδιών το 25% δεινοπάθησε η πέθανε κατά τρόπο δραματικό από το 1940 έως το 1949.

Αντιπρόσωπος της Βαλκανικής Επιτροπής του ΟΗΕ καταγράφει οικογένεια συμμοριόπληκτων

Σύμφωνα με τη συλλογή πληροφοριών, μαρτυριών και αποδείξεων τις οποίες συνέλεξαν και εξακρίβωσαν οι πραγματογνώμονες της Βαλκανικής Επιτροπής του ΟΗΕ, οδήγησαν τον Ο.Η.Ε. να συμπεριλάβει το Παιδομάζωμα στα Εγκλήματα Γενοκτονίας, συγκεκριμένα στην Σύμβαση για την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας.


Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ο.Η.Ε.

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ