Τα στερεότυπα σπάνε και οι βιαστές καθώς πέρασαν όπως φαίνεται στην επόμενη φάση της ψηφιακής εποχής
60 μόλις δευτερόλεπτα χρειάστηκε το ειδικό πατριαρχικό ψηφιακό τάγμα προκειμένου να “βιάσει εικονικά” την Νίνα Τζέιν Πάτελ (Nina Jane Patel), μια βρετανίδα η οποία θέλησε να εξερευνήσει το metaverse του κυρίου Ζούκερμπεργκ.
Όπως ισχυρίζεται σε κείμενο της, η 43χρονη με το που πάτησε το εικονικό της πόδι στον ψηφιακό λόμπι του metaverse “κακοποιήθηκε λεκτικά και σεξουαλικά από ένα γκρουπ αρσενικών άβαταρ”.
“Άβαταρ” ή “Αβατάρ” στο χώρο της τεχνολογίας περιγράφεται ο εικονικός χαρακτήρας ή εικόνα που ένας χρήστης έχει επιλέξει για να αναπαριστά τον εαυτό του εντός της εφαρμογής. Πρόκειται συνήθως για ένα τρισδιάστατο μοντέλο.
Στο μακροσκελές της κείμενο η κυρία Πάτερ εξιστορεί πως το άβαταρ της έπεσε θύμα “ομαδικού εικονικού βιασμού” καθώς “τρία με τέσσερα ανδρικά άβαταρ με ανδρικές φωνές” την “άγγιζαν”(;) ψηφιακά και την “έβγαζαν φωτογραφίες” όσο εκείνη “προσπαθούσε να ξεφύγει”.
Η κυρία Πάτελ βίωσε αυτόν τον δραματικό ψηφιακό εφιάλτη που υποθέτουμε την παρέλυσε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να κάνει log out/να βγάλει τα γυαλιά/την πρίζα τον περασμένο Δεκέμβριο, όντας επιλεγμένη από την Meta να συμμετέχει στο πρόγραμμα σαν beta tester.
«Ήταν μια φρικτή εμπειρία που έγινε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να σκεφτώ καν να βάλω την προστατευτική ζώνη!» λέει η κυρία Πάτελ στο κείμενο της και αναφέρεται στο “Meta’s Safe Zone”, μια εικονική προστατευτική φούσκα που έχει την δυνατότητα κάθε χρήστης του metaverse να χτίσει γύρω από τον εαυτό του αποκλείοντας κάθε ψηφιακή επαφή που μπορεί να τον αναστατώσει όσο είναι αποκλεισμένος στο δωμάτιο του με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, αποκλεισμένοςαπό κάθε πραγματική επαφή που μπορεί να τον αναστατώσει. Και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα υπήρχε κάτι τέτοιο στο metaverse. Προχωράμε.
Μετά την φρικτή καταγγελία, η εταιρεία μέσω του εκπροσώπου τύπου της Τζο Όσμπορν (Joe Osborne) προέβη σε σχετική δήλωση:
«Λυπούμεθα με την είδηση. Θέλουμε όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία και να βρίσκουν εύκολα τα ειδικά εργαλεία ασφαλείας που είναι χρήσιμα σε περιπτώσεις σαν αυτή και θα μας βοηθήσουν να διερευνούμε και να δρούμε. Το περιβάλλον μας θα πρέπει να είναι ασφαλές και είμαστε αφοσιωμένοι στο να το οικοδομήσουμε έτσι. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις καθώς μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με το πως οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν σε τέτοιους χώρους, ειδικά με ό,τι έχει να κάνει με το να κάνουμε την αναφορά τέτοιων περιστατικών εύκολη και αξιόπιστη.»
Πολλοί, πάρα πολλοί, στο άκουσμα της είδησης ίσως να θεωρούν πως η 43χρονη κάνει την καταγγελία ψάχνοντας αφορμή για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, και δεν είναι μόνοι καθώς εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτυών σκέφτηκαν κάτι τέτοιο.
- Δήλωση σοκ της Αστυνομίας του Βερολίνου: “Η πόλη δεν είναι ασφαλής για Εβραίους και ομοφυλόφιλους”
- O Ραφαήλ Καλυβιώτης μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές
- Η Ρωσία μόλις έριξε στην Google πρόστιμο αξίας 2,500000000000000000000000000000000000 δολαρίων
Προκειμένου να διαλύσει οποιεσδήποτε τέτοιες εικασίες η κυρία Πάτελ επανήλθε με νέο άρθρο στο οποίο εξηγεί το δράμα που βίωσε διαβάζοντας σχόλια που αμφισβητούσαν το μέγεθος του εφιάλτη που πέρασε. Και αυτό λέει πολλά για την όλη ιστορία.
Τα καλύτερα επενδυμένα 29δις δολάρια μέχρι τώρα, σωστά Μαρκ;