Μηδενικές Κυρώσεις στην Τουρκία

Δεν βαρέθηκες να κερδίζεις;...

Ενώ ασχολούμαστε και πάλι με τον κινεζοιό, χθες μας έγινε τυπικά και επίσημα γνωστό από τους φίλους και εταίρους μας Ευρωπαίους, πως δε θα υπάρξει απολύτως καμία αρνητική επίπτωση για την Τουρκία για την παράνομη και επιθετική δράση της επί μήνες στις Α.Ο.Ζ. δύο χωρών μελών της Ένωσης -!!!- παρά μόνο ο υποτιθέμενος εξαναγκασμός της σε διάλογο και πιθανή διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, για εκείνο εκείνο ακριβώς στο οποίο στοχεύουν οι παράνομες ενέργειες της γείτονας, τη μοιρασιά δηλαδή της ελληνικής Α.Ο.Ζ.!!!

Αυτή λοιπόν ήταν η πολυαναμενόμενη βοήθεια και συμπαράσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο, από την Ε.Ε., τη Γερμανία και φυσικά την πολύ αγαπητή στο ελληνόφωνο σύστημα παραπληροφόρησης και την κυβερνώσα παράταξη, γαλλική προεδρία, η οποία απ’ ότι φαίνεται ξεπληρώνει τις επικείμενες αμυντικές συμφωνίες της με τη χώρα μας, με μερικά σχετικά σκληρά ”τιτιβίσματα” στο διαδίκτυο και μία σχετικά σκληρή διακοίνωση της άτυπης συνόδου κορυφής της Μεσογείου.

Άλλη μία δηλαδή από τις μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, εκκινώντας από την υπογραφή του διαβόητου και άκυρου τουρκολυβικού μνημονίου-το οποίο και θα πρέπει να ακυρώνουμε απ’ότι φαίνεται επί δεκαετίες-, συνεχίζοντας με τη μη καταδίκη, ούτε καν τη διακοπή της χορηγίας της Τουρκίας για τη Λαθρομετανάστευση, για την άνανδρη πολιορκία των ελληνικών συνόρων με άμαχους υπηκόους τρίτων χωρών, τη μη λήψη κανενός αντιποίνου από τη Διεθνή Κοινότητα για την βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τη μειοδοτική τμηματική οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. με την Αίγυπτο, προς ακύρωση και πάλι του ”άκυρου” τουρκολυβικού μνημονίου, τη μη ουσιαστική επέμβαση καμίας δύναμης του Κόσμου έναντι της παράνομης σεισμικής έρευνας του Ορούτς Ρέις στο Καστελόριζο και φθάνοντας προ κάποιων ημερών στην διπλωματική και ουσιαστικά πολιτική εγκατάλειψη της τουρκόφιλης Αρμενίας έναντι των τουρκικών αρπακτικών.

Δε μπορώ να πω αγαπητοί φίλοι πως νιώθω και ιδιαίτερα νικητής με την όλη αυτή διπλωματική στρατηγική και πορεία, ούτε και πολύ αισιόδοξος βάσει αυτής, για τον υπόλοιπο διπλωματικό βίο της παρούσας κυβέρνησης.

Λαμβάνοντας δε υπόψη το απίστευτο ”ξέπλυμα” της από τα δωροδοκημένα από αυτήν βοθρομέσα της χώρας και ιδίως τις απίστευτες προτάσεις υποχώρησης σε αυτά, από γνωστούς ελληνόφωνους ”λαγούς”, που φθάνουν πλέον ακόμη και στο απίστευτο σημείο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου-προς εξωραισμό προφανώς μιας πιο μετριοπαθούς υποχώρησης και ήττας-υποψιάζομαι και καταλαβαίνω πως οδεύουμε σε δεδομένη μειοδοσία, υπό τη μορφή ”συνδιαχείρισης” της Α.Ο.Ζ. μας με τους Τούρκους, ιδίως στοπ Καστελόριζο.

Με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται για τη στρατηγική αξία της χώρας και τη θαλάσσια συνέχειά της με την Κύπρο.

Οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις.

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί.

Περισσότερα απο

Taxo Pari

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ