Τρανς ποδηλάτης κατέβηκε σε γυναικείο αγώνα -και κέρδισε- μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι οι άνδρες είναι σωματικά ανώτεροι από τις γυναίκες

Κατηγορεί τους άνδρες αθλητές που συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα για εγωϊσμό

Άδικη θεωρεί την συμμετοχή βιολογικών ανδρών στις γυναικείες αθλητικές κατηγορίες ένας διεμφυλικός αθλητής της ποδηλασίας

Ο Να Βα-ριν
📷 @i_heart__bikes/Twitter

Ο 37χρονος Νοτιοκορεάτης Να Βα-ριν (Na Hwa-rin) είχε πάθος από μικρός με την ποδηλασία, άθλημα με το οποίο ασχολείται πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλου στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι.

Η νομοθεσία της Νοτίου Κορέας, αναγνωρίζει νομικά τους άνδρες που κάνουν αλλαγή φύλου ως γυναίκες, με αποτέλεσμα να συνεχίζει την επαγγελματική του καριέρα στην ποδηλασία, ως γυναίκα. Όμως ο ίδιος ο Βα-ριν θεωρεί πως πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια και να περιφρουρηθούν οι βιολογικοί διαχωρισμοί, ειδικά στο αθλητισμό, και με την νίκη του στο Αθλητικό Φεστιβάλ Gangwon τον περασμένο Ιούνιο θέλησε να αποδείξει ότι οι βιολογικοί άνδρες είναι σωματικά ανώτεροι από τις βιολογικές γυναίκες.

«Είναι πολύ ξεκάθαρα τα συναισθήματα μου για τη νίκη αυτή, μια νίκη που δεν την ήθελα. Στόχος μου ήταν να προκαλέσω να ξεκινήσει ένας διάλογος και να ακουστούν οι απόψεις μου σχετικά με το θέμα της συμμετοχής ανδρών στα γυναικεία πρωταθλήματα», είπε ο Βα-ριν σε συνέντευξη του στους Korean Times.

Ο Βα-ριν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τσεόργον (Cheorwon), μια πόλη που βρίσκεται περίπου 65 χλμ βορειοανατολικά της Σεούλ και συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα και είναι ο πρώτος αναγνωρισμένος τρανς αθλητής σε όλη τη Νότια Κορέα.

«Από την νίκη μου αυτή αισθάνομαι περισσότερο ανακούφιση παρά νικητής», δήλωσε ο αθλητής, και συνέχισε:

«Δεν είμαι καθόλου περήφανος για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι και άλλοι τρανς αθλητές θα ένιωθαν το ίδιο. Μπορεί να μην θέλουν να το παραδεχτούν, αλλά είναι εγωιστές. Δεν υπάρχει αθλητική τιμή σε αυτό».

📷 @i_heart__bikes/Twitter

Ο Βα-ριν ήταν ένας αξιόλογος ποδηλάτης, με αρκετές μάλιστα περγαμηνές ακόμα και πριν από τη μετάβασή του, με πολλά μετάλλια σε αγώνες ανδρών και πλέον είναι ισχυρός υποστηρικτής της ανάγκης για δημιουργία μιας τρίτης κατηγορίας στις αθλητικές διοργανώσεις αποκλειστικά για τρανς αθλητές.

«Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν τις κατηγορίες βάρους που υπάρχουν ήδη σε ορισμένα αθλήματα. Με το τρέχον δυαδικό σύστημα, οι γυναίκες αθλήτριες θα αποθαρρύνονται από το να συμμετέχουν καθώς η σκληρή δουλειά τους μπορεί να μην αναγνωρίζεται λόγω της συμμετοχής τρανς αθλητών», είπε στο ρεπορτάζ.

Ο Να Βα-ριν πιστεύει ότι η δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας για τρανς αθλητές είναι το μόνο δίκαιο μέτρο προκειμένου να υπάρχει σεβασμός προς τις βιολογικές αθλήτριες αλλά και τους τρανς αθλητές που επιθυμούν να συναγωνίζονται δίκαια εναντίον άλλων με παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά.

«Όπως έχουν τα πράγματα, οι τρανς αθλήτριες ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δούλεψαν, δεν θα τιμηθούν ποτέ πραγματικά για τις νίκες τους. Η τιμή είναι ο στόχος που όλοι οι αθλητές φιλοδοξούν να επιτύχουν, αλλά με αυτές τις συνθήκες κανείς δεν θα τιμηθεί πραγματικά. Νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει συμβαίνει».

Μετά την νίκη του ο Βα-ριν πήρε την πρόκριση για συμμετοχή στο Εθνικό Αθλητικό Φεστιβάλ, κάτι όμως που προς τιμήν του, αρνήθηκε.

«Δεν θέλω να έρθω σε θέση να πληγώσω κανένα», είπε ο ποδηλάτης σχετικά.

Για δες εδώ

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Είμαστε

ΠΑΝΤΟΥ